Tarweprijs

regen donkere wolken tarwe

Analyse Granen & Grondstof

Potentie is er maar tarwe in Kansas ligt nog wel buiten

Spelers op de tarwemarkt wekken de indruk even niet meer te weten hoe het verder moet. Na bearish nieuws uit Rusland over meevallende schade door de vorst eerder deze maand en hoge verwachtingen voor de wintertarwe in Kansas zou een wat steviger correctie niet onlogisch zijn. De onzekerheid over de opbrengstpotentie van wintertarwe blijft overheersen.
Gisteren 12:30 uur
graanexport

Analyse Granen & Grondstof

Kritiek op uitblijven EU exportcijfers in tarwerally

De Europese Commissie publiceert al bijna anderhalve maand geen exportcijfers, terwijl die normaal wekelijks komen. Dat is bijzonder ongelukkig volgens analisten nu de Matif op het hoogste niveau in negen maanden staat. Noodgedwongen door de natte herfst zaaien Franse boeren meer maïs en zomergerst, zo blijkt uit de nieuwe areaalverwachting van het Franse ministerie van Landbouw. Desondanks krimpt het totale graanareaal in Frankrijk voor het derde jaar op rij.
Eergisteren 12:20 uur
graan Kansas

Analyse Granen & Grondstof

Aandacht tarwemarkt gaat van Rusland naar de VS

Van droogte en vorst in Rusland verschuift de aandacht op de tarwemarkt nu naar de prairies in de VS. Daar zit de potentie in de wintertarwe voor goede opbrengsten, zo blijkt uit de eerste resultaten van de Crop Tour. Uit Brazilië kwam Conab met nieuwe opbrengstverwachtingen. Vooral soja springt eruit; het noodweer en de overstromingen in Rio Grande do Sol komen in die cijfers namelijk niet terug.
Woensdag 12:20 uur
tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Tarwe springt uit de band binnen graancomplex

Tarwe is de markt waar het gebeurt, zo lijkt het wel. Berichten over vorst in Rusland zorgde eerder al voor onrust en daar kwamen gisteren opbrengstramingen van Ikar en SovEcon overheen. Beide marktbureaus hebben de prognoses voor de Russische tarweoogst fors verlaagd. Het USDA kwam gisteren met het nieuwe Crop Progress-rapport. Dat is redelijk neutraal voor tarwe, maar enkele analisten maken zich wat zorgen over de vorderingen bij het zaaien van maïs.
Dinsdag 12:20 uur
Boerenbusiness

Marktupdate Granen

USDA verwacht veel van tarwe komende oogst

Het nieuws in de granenwereld is het Wasde-rapport dat afgelopen vrijdagavond Nederlandse tijd uitkwam. In de mei-editie zit de eerste voorspelling voor het seizoen 2024/25. Voor tarwe wordt een recordoogst verwacht en voor coarse grains hikt de oogst in de eerste prognose tegen een record aan. 
Maandag 13:00 uur
vorstschade tarwe

Analyse Granen & Grondstof

Rusland in rep en roer over vorstschade in granen

Vorst laat in het seizoen in het zuiden van Rusland is 'catastrofaal voor de gewassen' aldaar. Enig gevoel voor dramatiek kun je de lokale leiders niet ontzeggen. Dat er vorstschade is, daar is weinig discussie over, maar volgens sommige analisten wordt het wel heel dik aangezet. Egypte heeft zijn slag geslagen op de tarwemarkt en legde meer vast dan waar de markt op rekende. 
10 Mei 2024
tarwe - food tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Speculanten nemen winst op de tarwemarkt

Een correctie vond er plaats op de tarwemarkt afgelopen handelssessie. Volgens analisten kwam dat vooral doordat handelaren en speculanten hun winst namen na de rally eerder deze week. Fundamenteel blijven de zorgen over het weer de markt overheersen. Spelers op de sojamarkt houden nauwlettend de situatie is Brazilië in de gaten. Niet alleen de gewassen die nog vast stonden hebben schade, ook silo's zijn ondergelopen. De exacte omvang van de schade blijft lastig in te schatten.
8 Mei 2024
tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Tarweprijs maakt sprongen door extreem weer

Granen zaten flink in de lift afgelopen handelssessie. Tarwe in het zuidwesten van Rusland had al te lijden onder droogte en daar dreigt nu ook nog eens vorst overheen te komen. In de VS zorgt regen in de cornbelt voor vertraging bij het zaaien van maïs en soja. Verder naar het zuiden in Brazilië is alles ontwricht door overstromingen. Gewassen die nog in het land staan hebben zware schade maar ook de keten eromheen is verstoord. Van veehouders die geen voer meer binnen krijgen tot slachterijen die stilvallen omdat er geen vee meer aangevoerd kan worden.
7 Mei 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden