Aardappelmarkt 2020

aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Aardappelenquête seizoen 2021: wat is het resultaat?

Een groot gedeelte van de aardappeltelers is van plan om het areaal komend jaar in te krimpen. Dat toont een enquête van Boerenbusiness aan. Een van de redenen voor een krimp van het areaal is de coronacrisis, maar ook een verwachte lagere contractprijs speelt bij verschillende telers een rol. Opvallend is dat de afzetstrategie bij het merendeel van de telers gelijk blijft.
29 December 2020
grafiek noteringen data beurs

Inside Aardappelen

Slecht nieuws deert aardappelmarkt weinig

Afgelopen week had de aardappelmarkt weer behoorlijk wat slecht nieuws te verwerken, toch klimt de termijnmarkt heel langzaam verder omhoog. De fysieke markt kan nog altijd als rustig worden ervaren en heeft door zijn lage prijsniveau een aparte dynamiek waar vooral de verwerkers weinig impact op hebben.
11 December 2020
aardappelen spunta

Inside Aardappelen

Onzekerheden overheersen in markt voor Spunta

Veel vragen, weinig antwoorden. Dat is het sentiment dat in de markt voor Spunta-pootgoed vandaag de dag overheerst. De commissie in Middenmeer heeft slechts drie keer een notering op de borden kunnen zetten en diverse handelshuizen melden dat er veel te veel product is. Leidt dit ertoe dat het areaal de komende jaren daalt?
10 December 2020
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Verrassende wending in Canadese aardappeloogst

Hoewel de Canadese aardappeloogst nog steeds achterloopt op voorgaand seizoen, lijkt het verschil toch minder groot te zijn dan eerder werd gedacht. Vooral het kleinere areaal – als gevolg van een kleine vraag vanuit de verwerkende industrie door de coronacrisis- laat de opbrengst slinken.
9 December 2020
vaccin

Inside Aardappelen

Vaccin in aantocht: fysiek en termijn lopen uit elkaar

Afgelopen week steeg de aardappeltermijnmarkt voor contract 'april 2021'. De weliswaar lichte stijging staat haaks op de ontwikkeling in de fysieke aardappelmarkt, die aangeduid kan worden als rustig tot flauw.
4 December 2020
frites

Inside Aardappelen

Welke gevolgen heeft brexit op Ierse fritesindustrie?

De maand december is van start gegaan en dat betekent dat de brexit alsmaar dichterbij komt. Voor de Ierse fritesindustrie neemt de spanning toe. Een mogelijk verbod op de import van aardappelen uit het Verenigd Koninkrijk kan komende jaar flinke gevolgen hebben voor de aanvoer. Hoe afhankelijk zijn de landen van elkaar?
3 December 2020
aardappelen frites

Inside Aardappelen

Aardappelverwerking houdt positieve flow vast

De aardappelverwerkende industrie heeft de positieve flow over de maand oktober doorgezet. Het verwerkingscijfer weet daarmee het tempo van vorig seizoen aardig bij te benen. Het aantal ingevoerde aardappelen blijft wel hoger dan vorig jaar.
24 November 2020

Inside Aardappelen

Heeft aardappelmarkt laagste punt gezien?

Kijkend naar de cash settlement van dit moment kan de markt niet makkelijk veel lager gaan, zegt DCA-marktexpert Edwin Burgers. Heeft de aardappelmarkt het laagste punt gezien? Hierover hoor je meer in dit video-marktbericht over de aardappelmarkt.
23 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden