Duitse varkenssector

varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Varkens

Stalbrand bij grote Duitse zeugenhouderij

Op een grote Duitse zeugenhouderij woedt vandaag (dinsdag 30 maart) een hevige brand. De zeugenhouderij bevindt zich in Alt Tellin, gelegen in Vorpommern-Greifswaldde in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren.
30 Maart 2021
wildzwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Nieuw AVP-kerngebied in Duitsland

Frankfurt is na meerdere vondsten van met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen, officieel uitgeroepen tot AVP-kerngebied. 
30 Maart 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Beperkte slachtcapaciteit bij Tönnies in Sögel

Het slachthuis Weidemark, onderdeel van de Tönnies Groep, in het Duitse Sögel kampt met beperkte slachtcapaciteit door coronabesmettingen onder het personeel.
16 Maart 2021
afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Saksen breidt AVP-beperkingszones uit

De Afrikaanse varkenspest (AVP) blijft een hot topic in Duitsland. Vorige week was er sprake van De Afrikaanse varkenspest (AVP) blijft een hot topic in Duitsland. Vorige week was er een positieve ontwikkeling, maar er is ook weer sprake van tegenslag. In Saksen wordt een beperkingszone uitgebreid. 
15 Maart 2021
export china Scheepvaart

Nieuws Varkens

Duits varkensvlees mag weer naar Singapore

Singapore accepteert weer Duits varkensvlees. Duitsland is druk bezig geweest met lobbyen voor een regionaliseringsakkoord, waarbij varkensvlees vanuit Afrikaanse varkenspest (AVP) vrije zones weer mag worden geëxporteerd.
26 Februari 2021
wildzwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP voor het eerst ontdekt in Dahme-Spreewald

De Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland houdt de gemoederen al een tijd bezig. Er wordt intensief gejaagd en de besmettingsdetecties blijven verder oplopen. Inmiddels is het besmettingsaantal de 700 gepasseerd en is er voor het eerst een besmetting ontdekt in Dahme-Spreewald.
22 Februari 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Varkens

Duitse schweinestau daalt harder dan verwacht

Het overaanbod aan slachtrijpe vleesvarkens in Duitsland neemt vlotter af dan eerder werd ingeschat. Toch hangen er nog altijd veel varkens boven de markt. De belangenbehartiger van Duitse varkenshouders (ISN) schat het huidige overaanbod op zo'n 760.000 stuks.
9 Februari 2021
wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Ook in Saksen lopen AVP-besmettingen verder op

De Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland grijpt nog steeds om zich heen. De afgelopen tijd werden er steeds nieuwe besmettingen gevonden in de deelstaat Brandenburg, maar inmiddels loopt ook het besmettingsaantal in Saksen verder op.
8 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden