Coöperatie

FrieslandCampina

Achtergrond FrieslandCampina

FrieslandCampina: positief resultaat overtuigt nog niet

FrieslandCampina heeft afgelopen jaar zo goed gedraaid dat er weer een nabetaling voor de leden in zit. De omzet is gestegen en de winst is meer dan verdubbeld. CEO Hein Schumacher zegt tevreden te zijn met het bereikte resultaat. Toch oogt het nog niet heel overtuigend. Wel beurden de leden-melkveehouders bijna 10% meer melkgeld.
22 Februari 2022
melkveebedrijf koeien weidegang belgie

Achtergrond coöperatie

Rechtzaken tegen Milcobel door vertrekkende leden

Het vertrek van leden bij coöperatie Milcobel levert juristen aardig wat werk op. De derde procedure van melkveehouders tegen hun (voormalige) coöperatie zit er aan te komen. Dit keer gaat het tegen het besluit om de coöperatieve inhouding alleen uit te keren aan degenen die niet weggaan bij de coöperatie.
17 Februari 2022
Boerenbusiness Farmers Defence Force FDF

Interview Roy Nillesen

'FDF maakt nú van verdienmodel topprioriteit'

Farmers Defence Force presenteerde deze week een zogenaamd 'varkensteam'. Dat nieuwe team, onder leiding van Roy Nillesen, focust op 'betere samenwerking in de keten'. De sleutel tot een beter rendement: meer waardecreatie en een kostensanering. Nillesen licht toe hoe een praktische invulling wordt gegeven aan het plan.
3 December 2021
Fonterra nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Fonterra stemt over andere bezitsverhoudingen

De Nieuw-Zeelandse leden van coöperatie Fonterra mogen volgende maand stemmen over andere bezitsverhoudingen. Doel is om het aandeel van Fonterra in de afvlakkende melkaanvoer tot 2030 op peil te houden, meldt voorzitter Peter McBride.
10 November 2021
Frans van den Hurk

Inside Melk

Tevredenheid en opluchting over voordracht Attema

De voordracht van Sybren Attema als nieuwe bestuursvoorzitter bij FrieslandCampina leidt tot opgeluchte reacties. Zijn partner bij de fusie van Friesland Foods en Campina, Kees Wantenaar, is blij. Ook de uit onvrede over daadkracht opgestapte bestuurder Frans van den Hurk is opgelucht.
14 Oktober 2021
FrieslandCampina Sandra Addink

Inside Melk

FrieslandCampina worstelt met vertrouwensprobleem

Dat FrieslandCampina kampt met een vertrouwensprobleem, wordt breeduit erkend door zowel de coöperatie als de onderneming zelf. In een eerder deze week uitgezonden webcast onder leiding van interim-voorzitter Sandra Addink werd de kwestie besproken. Kant-en-klare oplossingen werden niet genoemd.
9 Oktober 2021
FrieslandCampina

Inside Melk

Exit Wunnekink legt binnen RFC cultuurstrijd bloot

Dat er aan de stoelpoten werd gezaagd van FrieslandCampina-voorzitter Erwin Wunnekink (foto) was geen geheim in de zuivelwereld. Toch kwam de aankondiging van zijn vertrek op woensdag 20 september nog als een verrassing.
23 September 2021
FrieslandCampina Erwin Wunnekink

Interview FrieslandCampina

Wunnekink: 'Geen sta-in-de-weg zijn voor vernieuwing'

Erwin Wunnekink stapt na 3 maanden voorzitterschap van FrieslandCampina op. Hij werd te veel gezien als deel van de oude bestuurscultuur, zegt hij in een toelichting op zijn vertrek tegen Boerenbusiness.
22 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden