Coöperatie

FrieslandCampina Boerenbusiness

Achtergrond Melk

Feest FrieslandCampina schuurt bij veel leden

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina dit jaar het 150-jarige bestaan. De onderneming staat in feestmodus. Ondertussen is het crisis in de coöperatie, waar bestuurders vertrekken en leden om zich heen kijken naar alternatieven.
11 September 2021
Frans van den Hurk

Nieuws FrieslandCampina

Bestuurder Frans van den Hurk per direct weg bij RFC

Bestuurder en commissarris Frans van den Hurk houdt het na 8 maanden gezien in de top van coöperatie FrieslandCampina. Hij kan te weinig bereiken.
6 September 2021
rechtspraak

Opinie Jaap Haanstra

Voorzitters: bestuur zuiver en met boerenlegitimatie

Een denktank onder aanvoering van Cees Veerman, onder meer de oud-minister van Landbouw, kwam eind maart met een visiedocument om boeren te helpen in de transitie naar een duurzamere landbouw. Vanzelfsprekend is eenieder vrij om een visiedocument te schrijven. Zeker als dat op persoonlijke titel is. Als je kijkt wie de visie heeft ondertekend, ben ik verbaasd.
14 April 2021
Boerenbusiness

Opinie Krijn J. Poppe

Privatiseren, overheid of gemeenschappelijk bezit?

Boeren die met de buren hun machines delen weten als geen ander dat je daar goede afspraken over moet maken. Zelf een aardappelrooier hebben of de loonwerker bellen, is soms makkelijker dan gemeenschappelijk bezit. Dat staat of valt met goede afspraken.
7 Maart 2021
Dik Kruijthoff CZAV

Nieuws Benoeming

Dik Kruijthoff nieuwe voorzitter van CZAV

Dik Kruijthoff is de nieuwe voorzitter van coöperatie CZAV in Wemeldinge. De akkerbouwer uit Numansdorp volgt Johan Klompe op als voorzitter van de raad van commissarissen en de ledenraad. Klompe is 16 jaar preses geweest van de aan- en verkoopcoöperatie.
14 December 2020
Duinzuivel

Nieuws Coöperatie Duinzuivel

Nieuwe coöperatie komt met lokale 'Duingoed' kaas

Op initiatief van een groep melkveehouders uit het gebied rondom de Loonse en Drunense Duinen is gisteren (18 november) de coöperatie Duinzuivel opgericht. Met de aangesloten melkveehouders wordt er Brabantse Duingoed-kaas gemaakt. Ambachtelijke kaas die lokaal afgezet wordt, zonder groot marketing offensief.
20 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden