Grondstoffenmarkten

haven logistiek tarwe - agri graan - agri

Analyse Grondstoffen

Koelt de grondstofmarkt af of zet stijging door?

Vrijwel alle belangrijke internationaal verhandelde grondstoffen zaten donderdag 24 februari in de lift door de oorlog in Oekraïne. Dat heeft direct en indirect invloed op de agrarische sector, denk alleen al aan de tarwe- en gasprijzen. Wat doen de grondstofmarkten de dag na de uitzonderlijk volatiele handelsdag?
25 Februari 2022
bewaring akkerbouw silo opslag graansilo

Analyse Grondstoffen

Grondstofmarkten flink op drift geraakt door oorlog

De foodgrondstoffen lieten vooral in het begin van de ochtend extreme prijsbewegingen naar boven zien. Op de aandelenmarkten is juist de weg naar beneden ingezet. Al met al een zeer turbulente dag op de financiële markten door de invasie van Oekraïne door Rusland. Hoe gaan we de dag qua markten uit?
24 Februari 2022
beurs

Nieuws Grondstoffen

Felle reactie agrarische markten op invasie Rusland

De effecten van de Russische inval in Oekraïne zijn vooral zichtbaar in de noteringen voor granen. Vooral tarwe op de Matif maakte een maakte een uitzonderlijke sprong kort na de opening. In de eerste minuten na de opening na de steeg de prijs zelfs door de €340 per ton.
24 Februari 2022
financieel beurs

Aangeboden door DCA Multimedia

Honger bij ondernemers naar data grondstoffen

DCA MultiMedia B.V., de uitgever van Boerenbusiness.nl en Foodbusiness.nl, ziet in alle schakels van de agrofoodketen de honger naar marktinformatie- en data toenemen: van de agrarische ondernemer in de afzet van bijvoorbeeld aardappelen, melk en varkens tot en met de inkopers van foodbedrijven.
31 Januari 2022
Jan Willem Baas Comité van Graanhandelaren

Interview Jan Willem Baas

‘Vanzelfsprekendheid van voldoende graan neemt af’

Het Comité van Graanhandelaren bestaat in 2022 maar liefst 150 jaar. De brancheorganisatie voor onder meer handelaren, voer- en meelfabrikanten en verwerkers is volgens voorzitter Jan Willem Baas springlevend. Zeker nu de grondstoffenmarkt zich in ruw weer bevindt. 'De vanzelfsprekendheid van voldoende voorraad neemt af', zegt Baas.
20 Januari 2022
soja - agri

Analyse Grondstofmarkten

Dit zijn dé commodities om in 2022 te volgen

Terwijl veel beurskoersen op de valreep van 2021 nog een sprintje trekken, is het ook op de grondstoffenmarkten momenteel verre van rustig. De markten sluiten het jaar daarmee het jaar in stijl af. Wat zijn de verwachtingen voor begin 2022? We zetten een aantal grillige grondstoffen op een rij.    
29 December 2021
noteringen beurs rode cijfers

Achtergrond Grondstoffen

Dit doet de omikronvariant met de grondstoffenmarkt

Al maanden spreken we van een grondstoffenrally. Die lijkt nu enigszins te bedaren. De introductie van de omikronvariant van het coronavirus speelt daar een grote rol in. Zo daalden de olieprijzen en cacaoprijzen naar het laagste niveau sinds juli. Ook sojabonen, tarwe, suiker en koffie ging omlaag. Een overzicht.
7 December 2021
graanoogst tarweoogst wintertarwe tarwe - agri graan - agri

Nieuws Tarwe

Grootste tekort tarwemarkt in tien jaar stuwt prijs

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de grondstoffenmarkt komend jaar weer normaliseert. De huidige inflatie is niet van tijdelijke aard, zo verwacht Rabobank. Dit komt onder meer door de grote vraag en relatief kleine voorraden. Zo stevent de tarwemarkt af op het grootste tekort in bijna tien jaar tijd.
2 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden