Grondstoffenmarkten

euro tarwe - agri

Nieuws Voer

Voersector België luidt noodklok om tarwerally

De Belgian Feed Association (BFA) luidt de noodklok vanwege de overspannen grondstoffenmarkt die leidt tot extreme prijsstijgingen in voer. Naast de hoge prijzen signaleert de Belgische evenknie van Nevedi ook dat de beschikbaarheid van grondstoffen in gevaar is.
23 November 2021
akkerbouw kunstmest

Inside Kunstmest

Wat heeft oververhitte kunstmestmarkt in petto?

De kunstmestmarkt is behoorlijk oververhit. Verschillende leveranciers melden dat boeren al grote hoeveelheden kunstmest hebben besteld, veel meer dan normaal. Prijzen zijn hoog maar dat lijkt voor de boer niet eens de grootste zorg.
19 Oktober 2021
china

Inside Granen&Grondstof

Chinese energiecrisis kan voedselprijzen opdrijven

China kampt met problemen rond de verwerking van agrarische producten als sojabonen en korrelmaïs. Fabrieken waar deze producten worden verwerkt tot bijvoorbeeld diervoeders worden noodgedwongen gesloten. Een energietekort is daar de oorzaak van. Wat voor gevolgen heeft dit voor de agrarische markten?
30 September 2021
haven graanexport

Inside Granen en grondstof

'Volatiliteit grondstoffen-markt houdt aan'

Graan en agrarische grondstoffen handelaar Louis Deyfus Company (LDC) publiceerde gisteren (dinsdag 21 september) de cijfers over de eerste helft van 2021. Het bedrijf zag de inkomsten flink stijgen in een zeer volatiele grondstoffen markt. En aan die bewegelijke markt lijkt nog geen einde te komen.
22 September 2021
combine canada manitoba

Inside Granen&Grondstof

Grote verschillen in tarweprijs tussen EU en VS

De tarwenotering op de Europese Matif en de Amerikaanse CBoT hebben de afgelopen dagen een tegengestelde ontwikkeling door gemaakt. De Matif steeg naar het hoogste niveau sinds maart 2008 terwijl de CBoT inleverde. Wat is hier aan de hand?
25 Augustus 2021
koffiebonen

Opinie Joost Derks

Rugwind grondstofprijzen soms niet te voelen

Van koffie tot ijzererts, de prijzen voor grondstoffen zijn flink gestegen. Tot nu toe houden de valuta's van de landen die deze materialen uitvoeren, zich echter opvallend koest. Daar kan wel verandering in komen.
2 Augustus 2021
economie

Nieuws Centraal Planbureau

Economie herstelt zich sneller na coronacrisis

De economie herstelt zich sneller dan eerder werd voorzien. Volgens volgens de Juniraming van het Centraal Planbureau (CPB) komt het bbp-niveau in 2025 weliswaar 1,5% lager uit dan voor de coronacrisis werd verwacht, maar dat is gunstiger dan het negatieve effect van 3% waar eerder van werd uitgegaan.
22 Juni 2021
china

Nieuws Granen & Grondstof

China verstevigt grip op grondstoffenmarkt

Of je nu praat over staal, koper, sojabonen of maïs. China heeft een dominante positie op bijna alle grondstoffenmarkten. Deze grip verstevigt het land enkel en alleen om economische groei te kunnen verzekeren. Dat resulteert in een speculatief karakter van de markt.
21 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden