Shutterstock

Nieuws VARKENS

Gepland slachthuis Tönnies Spanje nu al vergroot

27 Juli 2021 - Stef Wissink - 1 reactie

De investering van Tönnies in een slachthuis in de Spaanse regio Calamocha, waar nu voorbereidingen voor worden getroffen, wordt vergroot. De totale investering in de locatie  zou oorspronkelijk al rond de €75 miljoen bedragen.

Vorig jaar september werden de plannen voor de investering in Spanje bekendgemaakt. Nog geen jaar later is er dus al sprake van uitbreidingsplannen. Dit voorjaar werd duidelijk dat de eerste vergunningen afgegeven waren en dat de bouw van het slachthuis dit najaar van start kan gaan. Nu wordt de geplande investering in de locatie uitgebreid van €75 miljoen naar zo'n €100 miljoen.

50.000 varkens per week
Volgens de oorspronkelijke plannen moest op de locatie in Calamocha (Noord – Oost Spanje) op een 30 hectare groot terrein een slachthuis verschijnen met een capaciteit van ongeveer 50.000 varkens in de week. Wat de invloed is van de uitbreiding van de investering op deze oorspronkelijke verwerkingscapaciteit, is niet bekend. Het slachthuis wordt het tweede van Tönnies in Spanje en biedt werk aan ongeveer 1000 mensen.

Benutten Spaanse export positie
De voorgenomen investering biedt het concern straks weer volop mogelijkheden om de exportmarkten goed te kunnen bedienen. Dit is nu vanaf de Duitse locaties, vanwege de uitbraak van Afrikaanse varkenspest, niet altijd meer mogelijk. De recente vondst van het virus op 3 Duitse bedrijven met gehouden dieren geeft bovendien weinig hoop op een verbetering van deze positie in de nabije toekomst. Daarmee krijgt het er steeds meer schijn van dat de moeilijke positie op de exportbestemmingen voor Duitsland lang kan gaan duren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Twan 27 Juli 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10893448/gepland-slachthuis-tonnies-spanje-nu-al-vergroot]Gepland slachthuis Tönnies Spanje nu al vergroot[/url]
Spanje is al enkele jaren het centrum van varkenshoudend Europa.

Overal in de wereld kom je tegenwoordig Spaanse kennis en onderzoek tegen.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden