Eigen foto

Inside Varkens

Biggenprijs heeft nog geen bodem gevonden

26 Juli 2021 - Chanti Oussoren - 2 reacties

De DCA Beursprijs bleef afgelopen vrijdag (23 juli) stabiel na een periode van prijsdalingen. De DCA BestPigletPrice heeft echter nog geen bodem gevonden en doet deze week nog een stapje terug.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Al geruime tijd zit de varkensmarkt in een negatieve spiraal. De afzet verloopt stroef, er is een ruim aanbod varkensvlees en veel opslagen liggen vol. Dit zorgt ook op de biggenmarkt voor lagere prijzen. Al 7 weken op rij is de DCA-BestPigletPrice gedaald. Deze week is er geen verbetering waarneembaar op de markt en volgens handelaren verloopt de afzet nog altijd erg moeizaam.

Dat de afzet is gestagneerd, blijkt ook uit de exportcijfers. In het tweede kwartaal liep de export fors terug en moest vooral de uitvoer richting Duitsland het ontgelden.

Verdere verlaging
Ook deze week opteren handelaren wederom voor een verlaging van de biggenprijs, hiermee wordt de achtste achtereenvolgende daling ingezet. De notering zakt met €2 tot €31 per big. Dit in tegenstelling tot de biggenprijs in Duitsland en Denemarken, daar bleef de notering stabiel op €36 en omgerekend €40,30 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden