Shutterstock

Inside Varkens

Biggenaanbod niet groot, maar afzet loopt spaak

19 Juli 2021 - Chanti Oussoren

De spanning op de biggenmarkt neemt alsmaar verder toe. Door de benauwde situatie op de varkensmarkt stagneert de koopinteresse. Biggen zijn moeilijk te plaatsen en de DCA BestPigletPrice zet wederom een verlaging in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het wordt wederom een zware week voor de biggenmarkt. Al geruime tijd zit de markt in een neerwaartse spiraal, en ook deze week is dat niet anders. De export loopt momenteel goed spaak en volgens handelaren zijn biggen deze week moeilijker te plaatsen dan vorige week. Het aanbod is niet overdreven groot, maar is moeilijk te verkopen.

Dit resulteert in een verdere verlaging van de DCA BestPigletPrice. De notering zakt met €3 tot €33 per big en gaat hiermee de zevende achtereenvolgende wekelijkse daling in. De notering ligt nog slechts €5 boven het niveau van begin van het jaar; toen begon de markt weer wat op te leven omdat de marktomstandigheden verbeterde.

Bekijk hier de laatste notering.

Duitse en Deense prijs daalt fors
Niet alleen in Nederland daalt de biggenprijs, de Duitse VEZG-notering levert deze week ook fors in. De prijs daalt daar met maar liefst €6 tot €36 per big. De markt is daar in de ban van de Afrikaanse varkenspest (AVP) die de varkensstapel heeft bereikt. Volgens Duitse belangenbehartiger ISN is er echter geen reden tot paniek omdat de besmettingen binnen huidige beperkingszones vallen en de bedrijven direct zijn geruimd.

Ook de Deense biggenprijs moet het wederom ontgelden en daalt met omgerekend €6,80 tot €40,30 per big. De prijzen van de verschillende landen zijn in de afgelopen periode dichter naar elkaar gekomen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden