Shutterstock

Inside Varkens

Beursprijs corrigeert iets na flinke daling

30 April 2021 - Chanti Oussoren

Er zijn nog altijd veel varkens op de markt en de vraag is matig. Vorige week leverde de DCA Beursprijs 2.0 behoorlijk in, maar deze week wordt deze daling enigszins gecorrigeerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het varkensaanbod is nog altijd ruim en de prijzen in Europa staan onder druk. Wel is het sentiment op de markt wat verbeterd in vergelijking met vorige week, toen de Beursprijs een veer moest laten.

Het aantal slachtingen is ook hersteld en steeg van 256.000 in week 14 tot 344.000 in week 16. Hiermee hingen er weer meer varkens aan de slachthaak dan in 2019 en 2020. Ook de slachtgewichten zijn gedaald van 100,7 kilo in week 14 tot 99,6 kilo in week 16.

Duitse markt
In Duitsland is de situatie iets gestabiliseerd. Er is nog steeds een licht overaanbod, maar de markt lijkt wat te zijn bekomen van het ruime overaanbod dat door uitval van slachtdagen tijdens Pasen was ontstaan. De Duitse VEZG-notering bleef deze week dan ook stabiel - nadat de prijs vorige week flink moest inleveren - en noteert €1,42 per kilo. Het marktsentiment kan echter ook vlot weer verslechteren met het oog op de feestdagen in mei, die ook tot uitval van slachtdagen leiden.

Europese varkensprijzen
De prijzen in de voornaamste Europese varkenslanden tonen vrijwel allemaal dezelfde ontwikkeling: een daling. Niet in alle landen is echter sprake van een prijsdaling. In Spanje blijft de prijs al geruime tijd stabiel en in Frankrijk vindt de varkensprijs juist een weg naar boven. Naar verluidt is het aanbod in Frankrijk krap en wordt de prijsstijging daardoor gestimuleerd.

Beursprijs corrigeert
De DCA Beursprijs 2.0 moest vorige week ook toegeven aan een ruim aanbod en de notering van geslachte varkens daalde met €0,07. Deze week wordt de daling enigszins gecorrigeerd. De Beursprijs plust met €0,01 en noteert hiermee €1,12 voor levende varkens en €1,48 voor geslachte varkens.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden