Shutterstock

Inside Varkens

Houdt de DCA Beursprijs het droog in stroeve markt?

16 April 2021 - Chanti Oussoren - 1 reactie

De varkensslachtingen hebben een forse terugslag gemaakt. Het slachttempo is fors teruggeschroefd en ligt plots onder het niveau van vorig jaar. Dit terwijl het varkensaanbod nog ruim is. Kortom, stroeve marktomstandigheden. Houdt de DCA-Beursprijs het droog?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De slachtingen in Nederland waren bezig met een inhaalslag en liepen de afgelopen weken voor op het niveau van vorig jaar. In week 14 is daar echter verandering in gekomen en werden er fors minder varkens geslacht. In totaal hingen er circa 257.000 varkens aan de slachthaak. Dit is een afname van maar liefst bijna 50.000 stuks in vergelijking met de voorgaande week.

Waar het slachttempo voorheen ruim 4% boven het niveau van vorig jaar bewoog, is dat in week 14 gezakt tot maar liefst ruim 15% onder het niveau van vorig jaar.

Slachtingen Duitsland
In Duitsland liepen de slachtingen al achter op vorig jaar, maar daar was het overaanbod ook zo goed als weggewerkt. Inmiddels is er door Pasen weer een ruim aanbod ontstaan, maar door beperkte afzet kan het aanbod niet snel worden afgebouwd. De slachtingen kunnen dan ook vooralsnog geen inhaalslag maken en bewegen, net als sinds begin dit jaar, onder het niveau van vorig jaar.

De markt voor slachtvarkens komt moeizaam op gang en het is wachten op vraagimpulsen. Daarnaast kampen slachterijen nog altijd met beperkte capaciteit door de coronacrisis. De DCA-Beursprijs 2.0 blijft ondanks de stroeve marktomstandigheden stabiel. Dit betekent nog steeds een prijs van €1,54 voor geslachte varkens en €1,17 voor levende varkens.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden