Alex Yeung / Shutterstock.com

Inside varkens

Danish Crown ziet Chinese vraag verder aantrekken

7 April 2021 - Stef Wissink

Denemarkens grootste varkensvleesverwerker Danish Crown ziet op dit moment de Chinese vraag naar varkensvlees nog verder toenemen. De verkoopdirecteur van het bedrijf ziet gelijkenissen met de enorme vraag vanuit China in het najaar van 2019, toen varkensprijzen tot recordhoogte stegen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel het altijd lastig is om situaties te vergelijken, ervaart Danish Crown op dit moment eenzelfde vraaghausse als in het laatste kwartaal van 2019. Verkoopopdrachten voor verzending vanaf half april tot begin mei worden tegen hogere prijzen verstrekt. Behalve China zijn ook Japan, de Filipijnen en Australië op de wereldmarkt zoekende naar varkensvlees.

Minder vlees verkrijgbaar
De vlot lopende markt ontstaat mede doordat de export van Duitsland naar een aantal landen op slot zit en de Verenigde Staten op het moment minder varkens slacht. Vorig voorjaar en zomer werden er vanuit Noord-Amerika grote hoeveelheden varkensvlees afgezet in China en kwamen mede hierdoor prijzen onder druk te staan. Nu Duitsland en de Verenigde Staten deels wegvallen, moeten importeurs op zoek naar nieuwe leveranciers.

Behoud bestaande afzetkanalen
Hoewel het nu verleidelijk is om te wedden op de lucratieve Chinese markt, geeft Danish Crown aan goed oog te houden voor de vaste klanten uit Japan en Australië. De slachterij heeft de capaciteit voor vriestransport verhoogd en zegt zo de aantrekkelijke Chinese markt te kunnen bedienen en tegelijkertijd bestaande relaties te kunnen voorzien van vlees.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden