Shutterstock

Inside Varkens

DCA Beursprijs stijgt verder in onrustige markt

26 Februari 2021 - Chanti Oussoren - 1 reactie

Het was een onrustige week op de varkensmarkt. Het overaanbod van varkens slinkt. De DCA Beursprijs 2.0 heeft inmiddels de stijgende lijn te pakken en zet voor komende week weer een flinke verhoging in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Duitsland is het overaanbod van varkens in de afgelopen weken fors gedaald en neemt de vraag naar varkens weer toe. Het huidige aanbod is zelfs net genoeg om aan de vraag te kunnen voldoen. Ook nemen de slachtgewichten geleidelijk af. Het gemiddelde gewicht is gedaald naar 98,6 kilo, wat de afname in het aanbod bevestigd.

Ook het regionaliseringsakkoord met Singapore is positief voor de varkensvleesafzet, het is de hoop dat andere landen het voorbeeld opvolgen.

Kortom, positieve signalen voor de Europese varkensmarkt en zo ook voor de Nederlandse sector. De Duitse VEZG-notering zette deze week al een forse verhoging in en ook elders in Europa zitten de prijzen in de lift.

Oplevende markt
Het overaanbod varkens in Nederland is nog niet volledig weggewerkt, maar neemt wel af en de vraag is momenteel goed. Het biggenaanbod is daarentegen van een overschot snel omgeschakeld naar een tekort. Onder andere de stoppersregeling, waaraan voornamelijk zeugenhouders meedoen, speelt hierbij een rol. De varkensmarkt lijkt zich dan ook te herpakken en de vooruitzichten zijn niet slecht.

De DCA Beursprijs 2.0 geeft gehoor aan het marktsentiment en zet deze week wederom een verhoging in. De notering van geslachte varkens stijgt met €0,07 naar €1,33 per kilo. De prijs van levende varkens stijgt eveneens en neemt met €0,06 toe tot €1,00. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden