Shutterstock

Nieuws Varkens

Telecomreus Huawei stapt in varkenshouderij

23 Februari 2021 - Chanti Oussoren

Huawei stapt in de varkenshouderij. De Chinese telecomgigant is naar andere sectoren gaan kijken nadat het lopende handelsverbod met de VS de verkoop van consumentenelektronica negatief heeft beïnvloed.

Door handelsblokkeringen met de Verenigde Staten daalde de telefoonverkoop van Huawei het laatste kwartaal van 2020 met 42%. Huawei verwacht zelfs dat het aantal verkochte mobiele telefoons dit jaar met meer dan 60% zal afnemen tot ongeveer 70 miljoen stuks. Daardoor is het bedrijf zich op andere markten gaan oriënteren. De telecomgigant heeft gekozen voor de overstap naar de varkenssector en mijnbouw.

Modernisatie varkenssector
Huawei zegt de technologie in deze sectoren te willen moderniseren en experimenteert met kunstmatige intelligentie in de varkenshouderij. Zo wil het bedrijf met gezichtsherkenning individuele varkens identificeren, terwijl andere technische toepassingen hun gezondheid, gewicht en bewegingsniveau kunnen meten.

Het is overigens niet de eerste keer dat grote niet-agrarische bedrijven in de Chinese varkenshouderij stappen. Vorig jaar zag BASF Venture Capital al kansen in de Chinese varkenssector. En ook vastgoedgiganten en grote e-commerce bedrijven hebben de stap gemaakt richting de varkenshouderij.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden