Shutterstock

Inside Varkens

Geen verdere verlaging voor DCA BestPigletPrice

30 November 2020 - Chanti Oussoren

De Nederlandse varkensmarkt is afgelopen vrijdag stabiel gebleven. De biggenprijs volgt dit voorbeeld op en de DCA BestPigletPrice zet deze week dan ook geen verdere verlaging in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er is nauwelijks sprake van positieve verandering in de situatie op de varkensmarkt, de afzet verloopt nog altijd uitermate stroef. Dit is ook terug te zien in de exportcijfers richting Duitsland, die liggen fors lager dan gemiddeld in deze tijd van het jaar.

In week 46 gingen er circa 64.500 Nederlandse biggen de Duitse grens over, hiermee wordt het laagste niveau sinds dit jaar behaald. Rond dezelfde tijd vorig jaar gingen er nog ruim 83.000 biggen naar Duitsland en in 2018 lag dit aantal zelfs op bijna 90.000. 

Totale biggenexport
Ondanks de fors lagere uitvoer naar Duitsland blijven de totale exportcijfers nog aardig op niveau. Dit komt mede door een hogere uitvoer richting Spanje. Vorig jaar gingen er zo'n 16.500 biggen naar Spanje en dit jaar zijn dat er 33.500. De totale export kwam in week 46 uit op ruim 131.000 stuks, het niveau is hiermee vergelijkbaar met vorig jaar.

DCA BestPigletPrice
De DCA BestPigletPrice blijft deze week onveranderd op €20 per big. Ook de Duitse VEZG notering zet deze week geen verdere verlaging in en blijft stabiel op €22 per big. Vorige week zette de notering nog een forse stap terug en daalde met maar liefst €5.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden