Shutterstock

Inside Varkens

Varkensprijs vindt bodem na roerige weken

27 November 2020 - Wouter Baan - 4 reacties

Na een paar onrustige weken met flinke prijsverlagingen lijkt de rust weer te keren. Qua prijsmutaties dan. De afzet blijft een lastig verhaal.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het verhaal op de varkensmarkt is intussen wel bekend. Het aanbod is drukkend ruim en de vleesafzet loopt om meerdere redenen stroef. De Europese vleesmarkt wordt overvoerd door Duitse- en Deense slachterijen die niet in China terecht kunnen. En slachterijen in omliggende landen die China wel mogen bevoorraden, merken verminderde koopinteresse.

Ondertussen komen de gebroken weken rondom Kerst en nieuwjaar dichterbij. De weken hieraan voorafgaand zijn hard nodig om het overaanbod vleesvarkens in Europa enigszins glad te kunnen trekken, om in januari niet met een extreme varkensprop te starten. Al licht dat sowieso voor de hand, want een overaanbod van zo'n 600.000 varkens in Duitsland is niet zomaar opgelost. Het geplaatst krijgen van vleesvarkens blijft een zware kluif. 

Opslagregeling in Duitsland
Het nieuws van de dag is dat Duitsland voornemens is om vanaf januari de particuliere opslag voor varkensvlees te openen. Hiermee tracht de Duitse regering om in eigen land de markt te ontlasten. In de sector wordt deze maatregelen niet als populair beschouwd, gezien dit prijsherstel op een later stadium kan tegenwerken. Voor de korte termijn kan het desalniettemin wel lucht bieden.

De Nederlandse markt kende deze week een uiteenlopend prijsverloop. Daar waar veel slachterijen verlaagden, deed Van Rooi dit niet. Ook de Duitse notering bleef ongewijzigd op €1,19 per kilo. Het zorgt voor de nodige rust. Voor komende week opteren handelaren bij DCA Markets voor een onveranderde DCA Beursprijs 2.0. De prijs voor geslachte varkens blijft staan op €1,20 per kilo en de prijs van levende varkens op €0,90.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden