pcruciatti / Shutterstock.com

Inside Varkens

Varkensvleesimport China toch weer gegroeid

15 Oktober 2020 - Chanti Oussoren

China heeft vanwege de Afrikaanse varkenspest (AVP) de invoer van varkensvlees uit verschillende landen opgeschort. Desondanks heeft China in september toch meer varkensvlees geïmporteerd dan in de maan augustus.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal importeerde China 834.000 ton vlees in september. Hiervan bedroeg 380.000 ton varkensvlees, een toename van 30.000 ton in vergelijking met de voorgaande maand. Dat de invoer is gestegen, is enigszins verwonderlijk omdat de invoer vanuit Duitsland, dat doorgaans grote volumes varkensvlees richting China exporteert, is stopgezet in verband met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest. 

Over de eerste 9 maanden van het jaar heeft China in totaal 3,29 miljoen ton varkensvlees geïmporteerd, zo blijkt uit de cijfers van de General Customs Administration of China. De binnenlandse varkensvleesproductie lag in dezelfde periode circa 19% lager dan vorig jaar. Dit komt doordat het land nog steeds kamp met AVP-uitbraken.

USDA voorspelt forse daling
China is wereldwijd de grootste importeur van varkensvlees, maar het land is druk bezig om de binnenlandse productie te herstellen. Wanneer het land zelf meer varkensvlees kan produceren, neemt de invoer vanzelfsprekend af. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw schat in dat het importvolume in 2021 zo'n 6% lager uitkomt. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden