Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Duitse slachterij komt met minimale prijsgarantie

15 Oktober 2020 - Chanti Oussoren

Edeka Südwest Fleisch, een Duitse vleesverwerker in Rheinsetten, heeft bekendgemaakt een minimale prijsgarantie te geven aan varkensbedrijven van €1,40 per kilo geslacht gewicht. Het bedrijf, gelieerd aan het supermarktconcern Edeka, wil hiermee varkenshouders financiële zekerheid bieden.

Het bedrijf introduceert een minimale prijsgarantie voor varkensvlees van producenten die leveren binnen het regionale programma Gutfleisch. Zo wil de vleesverwerker varkenshouders een steuntje in de rug geven nu de prijzen voor varkensvlees onder druk zijn komen te staan door de Afrikaanse varkenspest (AVP).

Circa 300 varkenshouders leveren via het regionale programma aan Edeka Südwest. De verwerker garandeert een minimum prijs van €1,40 per kilo slachtgewicht tot het einde van het jaar. Momenteel noteert de marktprijs op €1,27 en daarmee legt de slachterij dus vrijwillig €0,13 toe. Wanneer de marktprijs weer boven de €1,40 noteert dan vervalt de prijsgarantie en wordt er weer overgegaan op de marktprijs.

Gutfleisch
Het Gutfleischprogramma representeert een van de regionale merken van Edeka Südwest Fleisch. Het varkensvlees binnen dit programma is uitsluitend afkomstig van varkenshouders in de deelstaten binnen het verkoopgebied van Edeke Südwest en heeft hogere dierwelzijnscriteria.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden