Shutterstock

Nieuws Varkensexport

Ook Vion mag weer exporteren naar China

17 September 2020 - Chanti Oussoren

Het heeft even geduurd, na Westfort en Van Rooi Meat heeft inmiddels ook Vion haar erkenning om naar China te exporteren weer terug.

Sinds eind juni gold er een exportstop voor varkensvlees richting China van verscheidene Nederlandse slachterijen. Eerder al Kreeg Westfort zijn erkenning terug en eind augustus mocht ook Van Rooi Meat weer varkensvlees naar China exporteren. Vandaag heeft ook Vion bericht gekregen en mogen de locaties in Groenlo en Boxtel vanaf vandaag weer exporteren richting China.

Uiteraard is Vion blij dat ze haar erkenning weer terug heeft, John de Jonge, COO Vion Pork benoemt dat het exportaandeel naar Azië op de totale afzet in volume van Vion substantieel is en dat een groot deel daarvan bestemd is voor China.

Erkenning komt als geroepen
Gezien de huidige situatie in Duitsland met betrekking tot de Afrikaanse varkenspest (AVP) komt het terugkrijgen van de China-erkenning als geroepen. Nu Duitsland geen varkensvlees meer richting China mag exporteren zal het binnenlandse aanbod daar fors toenemen. Hierdoor nemen de Nederlandse exportmogelijkheden richting Duitsland af.

Dat ook Vion nu weer naar China mag exporteren is dan ook een grote opluchting en dat doet de Nederlandse varkensafzet ten goede. de Jonge zegt hierover het volgende: "Ook in relatie tot de situatie op de Duitse markt, waar AVP tot grote onzekerheid leidt en de afzet van slachtrijpe varkens onder druk staat. Is een wereldwijde complementaire afzetportfolio essentieel."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden