Shutterstock

Nieuws Coronavirus

Besmettingen bij Tönnies lopen verder op

16 Juni 2020 - Wouter Baan

Het aantal besmettingen met het coronavirus bij de hoofdlocatie van Tönnies in Rheda-Wiedenbrück loopt verder op. In de afgelopen dagen zijn er 46 nieuwe gevallen bij gekomen. Wanneer de besmettingen blijven stijgen, worden de maatregelen voor de slachterij verscherpt.   

In het district Gütersloh (in de deelstaat Noordrijn-Westfalen) zijn tussen vrijdag en maandag 48 nieuwe besmettingen vastgesteld, waarvan er 46 gelieerd worden aan Tönnies. Op basis hiervan zijn ongeveer 100 medewerkers van de slachterij in quarantaine geplaatst. Vorige week werden ook al 27 besmettingen onder de slachterij medewerkers geconstateerd. 

Grens nog niet overschreden
De Duitse regering hanteert als maatstaf dat in een regio maximaal 50 corona-infecties per 100.000 inwoners per week mogen voorkomen, anders worden de maatregelen direct weer aangescherpt. Ondanks de 182 nieuwe besmettingen in de afgelopen 7 dagen is die grens in Güttersloh nog niet overschreden. 

Gisteren (maandag 15 juni) stond het meetcijfer op 25,3 nieuwe infecties per 100.000 inwoners. Bij overschrijding van de grens is een nieuwe lockdown volgens de autoriteiten niet per se nodig, wanneer de uitbraken zich beperken tot een klein aantal bronnen. 

Vrees voor tweede golf
Het district Gütersloh vreest voor een tweede golf en heeft Tönnies opgedragen het aantal besmettingen zo snel mogelijk in te dammen, anders worden de maatregelen aangescherpt. Het is niet bekend of de slachtlocatie (de grootste van Duitsland), net als een locatie van Westfleisch vorige maand, dan op slot moet. 

Uit testen van Tönnies zelf blijkt dat van de 13.000 geteste medewerkers over de verschillende locaties 130 besmettingen zijn vastgesteld. Volgens de directie van het vleesconcern zijn alle mogelijke maatregelen getroffen om het personeel te beschermen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden