Shutterstock

Nieuws Coronavirus

Van Rooi Meat nog zeker tot half juni op slot

2 Juni 2020 - Wouter Baan - 3 reacties

De locatie van Van Rooi Meat in Helmond blijft nog zeker 14 dagen op slot. Aanvankelijk zou de slachterij vanaf morgen 3 juni weer open mogen, maar de sluiting is door de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost verlengd tot woensdag 17 juni.

Het besmettingspercentage van de genomen steekproeven ligt op 17%. Dit is zodanig hoog dat de veiligheidsregio spreekt van een besmettingshaard. Om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt, gaan alle medewerkers van Van Rooi Meat in Helmond vanaf morgen voor 14 dagen in quarantaine. De locatie werd afgelopen vrijdag door de autoriteiten gesloten. 

Ruim 20% van slachtcapaciteit
De verlengde sluiting is een tegenvaller voor de Nederlandse varkenssector, want daardoor blijft een gedeelte van de slachtcapaciteit onbenut. Normaal gesproken worden in Helmond op dagelijkse basis tussen de 10.000 en 15.000 varkens geslacht, wat neerkomt op ruim 20% van de slachtcapaciteit in ons land. Vooralsnog mag Van Rooi nog wel vlees uitleveren. 

Met de kennis van nu mag Vion in Groenlo, eveneens dicht vanwege veel besmettingen onder het personeel, vanaf komende donderdag weer slachten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Abonnee
boerke brabant 2 Juni 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10887545/van-rooi-meat-nog-zeker-tot-half-juni-op-slot]Van Rooi Meat nog zeker tot half juni op slot[/url]
ik vind het raar, vanaf begin maart corona in ons land, en nu blijkt er opeens rond de 20% besmet te zijn, hoe lang blijft iemand bestmet nadat ie het virus binnen heeft gekregen?
Abonnee
boerke brabant 2 Juni 2020
het corona virus is er natuurlijk al langer
Roy 2 Juni 2020
Hoe zit het nu precies, wat wordt getest? Of iemand op dit moment Corona heeft of wordt er ook gekeken of de persoon het ooit heeft gehad? Kortom, die 17%, zijn dat alleen mensen die op dit moment ziek zijn of zitten hier ook de reeds genezen patiënten bijin?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden