Danish Crown

Nieuws Varkensvlees

Forse winsttoename voor Danish Crown

22 Mei 2020 - Jorine Cosse

De Scandinavische vleesverwerker Danish Crown heeft het afgelopen half jaar een record winst geboekt. De winsttoename van 46% ten opzichte van vorig jaar (2018/19) is volgens het bedrijf het beste resultaat ooit behaald.

De winsttoename is volgens Danish Crown grotendeels te danken aan de verkoop van varkensvlees aan China tegen goede prijzen. De omzet ging afgelopen half jaar met 18% omhoog naar €4,2 miljard. De netto winst steeg zelfs met 46% naar €186 miljoen.

China en lokaal
Danish Crown profiteerde dus fors van onder andere de enorme Chinese (varkens)vleesvraag, maar ook lokaal was er veel vraag naar de producten. De markten in Zweden, Polen, KLS Ugglarps en Sokolow worden getekend door een sterk toenemende vraag naar lokaal geproduceerde producten. Dit heeft een positieve bijdrage geleverd aan de winsttoename.

De winst had voor Danish Crown waarschijnlijk nog groter kunnen zijn als de markt voor rund- en kalfsvlees ook meegegroeid was. Hoewel deze markt stabiel bleef, waren de prijzen relatief laag. Volgens de vleesverwerker zat er wel schot in de rund- en kalfsvleesprijzen, totdat het coronavirus roet in het eten gooide.

Coronacrisis
De ‘gouden’ periode eindigde voor Danish Crown helaas wat minder rooskleurig, aangezien het coronavirus de kop op stak. Dit zorgt op de huidige markt dan ook voor onzekerheid, ook bij de Deense vleesverwerker.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Nieuws Halfjaarcijfers

Lege slachthaken en lagere winst bij Danish Crown

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden