malgosia janicka / Shutterstock.com

Nieuws Varkensvleesproductie

AVP en corona zetten druk op varkensvleesproductie

16 April 2020 - Jorine Cosse

Het Amerikaanse landbouwministerie USDA heeft haar verwachting voor de wereldwijde varkensproductie voor 2020 naar beneden bijgesteld. De coronacrisis en de Afrikaanse Varkenspest liggen ten grondslag aan deze wijziging.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Inmiddels ligt het in de lijn der verwachting dat de wereldwijde varkensvlees productie in 2020 met een totaal van 94,3 miljoen ton 7% lager gaat zijn dan het jaar ervoor. Voorafgaand aan deze wijziging ging de USDA uit van 5% minder productie wereldwijd, maar nu de coronacrisis de wereld in zijn greep houdt blijkt een wijziging nodig.

China en AVP
Maar niet alleen de coronacrisis zorgt voor problemen, ook de Afrikaanse Varkenspest heeft hier behoorlijk wat voeten in de aarde. Vooral China heeft problemen met de productie terug krijgen op het oude niveau. De verwachting is nu dat China 20% minder produceert dan in 2019, hiermee stelt de USDA haar verwachting naar beneden bij met 6%. De USDA gaat er vanuit dat de coronacrisis ervoor gezorgd heeft dat de Chinese productie niet voldoende bijgetrokken is.

Niet alleen China heeft moeite met het terugbrengen van de productie, ook andere Aziatische landen als Vietnam en de Filipijnen hebben nog altijd last van de gevolgen die de AVP met zich meegebracht heeft. Hoewel landen als de Verenigde Staten, Brazil en enkele Europese lidstaten de productie opgeschroefd hebben, is dit niet voldoende om de wereldwijde productie op niveau te houden.

Export
De wereldwijde export is echter naar boven bijgesteld, naar een totaal van 10,5 miljoen ton. Dit komt vooral door de grote vraag vanuit China, die alleen maar is toegenomen omdat het land met de eigen productie nog niet voldoende op gang gekomen is. China’s importvraag is omhoog bijgesteld met 4% naar 3,9 miljoen ton, wat goed is voor 40% van de totale wereldwijde import.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden