Danish Crown

Nieuws Coronavirus

Danish Crown start Chinese vleesfabriek weer op

14 Februari 2020 - Redactie Boerenbusiness

Danish Crown heeft zijn vleesverwerkingsfabriek in China weer opgestart. De productielocatie in Pinghu, nabij Shanghai, lang een week extra stil door de uitbraak van het coronavirus. Het Deense vleesconcern hoopt zo de export van varkensvlees naar China weer op te voeren.

Danish Crown verwerkt in haar Pinghu-fabriek varkensvlees uit Denemarken in producten voor de Chinese markt. Deze worden onder meer aangeboden in de online shop van e-commerce giant Alibaba. De fabriek is fonkelnieuw, want hij is in het najaar van 2019 geopend. Het Deense vleesconcern ondervindt nu echter grote hinder door de impact van het coronavirus.

Zo heeft de Chinese regering vanwege het virus de vakantieperiode rond het Chinese nieuwjaar met een week verlengd, waardoor Danish Crown ook haar fabriek noodgedwongen dicht moest houden. De fabriek is nu weer met een beperkt aantal werknemers opgestart. Danish Crown verwacht de komende dagen weer meer werknemers te kunnen inzetten en de capaciteit op te voeren.

Logistiek onder druk
"We maken ons ernstige zorgen over de uitbraak van coronavirus", zegt Lars Albertsen, verkoopdirecteur van Danish Crown, in een verklaring. "De gevolgen raken ook ons bedrijf. Het zet bijvoorbeeld de logistiek onder druk, doordat de havens en ook banken niet op normale capaciteit draaien. Ondanks de moeilijke omstandigheden loopt de export naar China door, zij het op een iets lager niveau."

Danish Crown vriest het varkensvlees in Denemarken en zet deze dan op transport naar China. In 2018 voerde het vleesconcern al voor 213.000 ton varkensvlees naar China, goed voor $340 miljoen aan omzet. Dat is afgelopen jaar door de invloed van de Afrikaanse varkenspest in China alleen maar opgelopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden