DCA Kaasnotering

melken

Achtergrond Melk

Melkprijs januari maakt beperkte stap omhoog

Gemiddeld over alle grotere verwerkers in Nederland heeft januari slechts een beperkte verhoging van de melkprijs gebracht. De doorsnee-prijs ging minder dan €1,00 per 100 kilo omhoog, wat een veel kleinere vooruitgang was dan in de maand ervoor.
14 Februari 2022
melk melken melkveebedrijf

Inside Melk

Zuivelprijzen lopen verder op door schaarste melk

De noteringen op de Noordwest-Europese zuivelmarkt lopen door de bank genomen verder op door een schaarse beschikbaarheid aan melk. Bovendien zijn de gehalten aan vet en eiwit in de melk nog eens relatief laag. Daardoor komt bijvoorbeeld de DCA-notering voor Nederlandse spotmelk geleidelijk in de buurt van de recordhoogte uit 2017. 
19 Augustus 2021
zuivel melkveebedrijf kaas melkverwerking

Nieuws DCA-Markets

In- of verkoopprijs van Gouda Kaas vastzetten

Kopers en verkopers van Gouda kaas kunnen zich binnenkort indekken tegen prijsbewegingen op de kaasmarkt. Het bedrijf Stable, wereldwijd actief in het beheren van prijsrisico's van agrarische producten, en DCA-Markets maken dit mogelijk. 
14 Juli 2021
ijs

Inside Melk

Zuivelmarkt in vakantiedip, noteringen dalen

De Noordwest-Europese zuivelmarkt verkeert deze week in een heuse vakantiedip. Dankzij een hogere melkaanvoer dan gedacht, een lagere vraag dan verwacht en feestdagen in Polen, Duitsland en Italië kijken de DCA zuivelnoteringen deze week vooral naar beneden. Wordt hiermee de trend voor de komende weken gezet?
3 Juni 2021
room Boerenbusiness

Inside Melk

Zuivelmarkt ziet het zonnig in, maar wacht op de zon

De zuivelhandel ziet de Europese zuivelmarkt voor de komende maanden zonnig in, zeker als de zon zich na dit relatief koele voorjaar eindelijk eens een keer goed laat zien. Tot die tijd zetten de DCA zuivelnoteringen, zoals deze week, kleine stappen vooruit. Uitgezonderd room, waarvan de notering deze weel sterk opliep. Daardoor staat room op een bijzonder prijsniveau.
20 Mei 2021

Inside melk

Kaas, boter en room lichtpunten op zuivelmarkt

Op de zuivelmarkt zit de meeste opwaartse beweging aan de vetkant. Want de DCA-noteringen van foliekaas, boter en room volgen een opwaartse lijn. Maar wat doen de poeders en de spotmelk? Dat vertelt hoofdredacteur Eric de Lijster in deze podcast over de zuivelmarkt.
11 Februari 2021
noteringen beurs Coronavirus

Inside Melk

Zuivelmarkt bijna in een intelligente lockdown

Op de Nederlandse zuivelmarkt is het onzekerheid troef als gevolg van de tweede coronagolf, door sommigen al omgedoopt tot coronatsunami, in ons land. Dit heeft de handel deze periode in een soort intelligente lockdown gemanoeuvreerd.  Kopers plaatsen enkel de hoogstnoodzakelijke orders en verkopers dringen niet aan. Wat doen de DCA-zuivelnoteringen?
22 Oktober 2020
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Inside Melk

Coronavirus infecteert langzaam de zuivelmarkt

Het coronavirus is deze week geleidelijk in de zuivelmarkt geslopen. De DCA-noteringen van veel zuivelproducten van deze week 7 staan onder druk, doordat de verspreiding van het virus resulteert in onzekerheid bij kopers. 
13 Februari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden