Dossier Economische crisis

supermarkt inflatie kassa voedselprijs

Nieuws Economie

Rabobank: economische groei komt tot stilstand

De aanhoudende inflatie resulteert er in dat de. Nederlandse economie eind dit jaar en begin 2023 begint te krimpen. Over heel 2022 komt de economische groei uit op 4,7%, maar deze loopt terug naar 0,2% in 2023.
8 September 2022
inflatie

Opinie Edin Mujagić

Inflatie in Nederland klimt verder omhoog

13,6%. Zo hoog was de inflatie in Nederland in augustus, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze ochtend gemeld. Het is nu zo lang geleden dat de prijzen zo hard stegen in Nederland, dat het zomaar kan zijn dat ondergetekende de enige Nederlandse econoom is die zulke hoge inflatie heeft meegemaakt. 
31 Augustus 2022
Boerenbusiness

Opinie Han de Jong

Jacht naar inflatierecord, maar licht aan einde tunnel

De Nederlandse inflatie is op de maatstaf van het CBS opgelopen van 8,6% in juni tot 10,3% in juli. Het record (ik kan het nagaan over de laatste 60 jaar) staat op 11,1% dat in januari 1975 werd bereikt. Heel misschien gaan we dat oude record de komende twee maanden breken.
5 Augustus 2022
euro valuta economie

Opinie Edin Mujagic

Inflatiecorrectie van onze taal: dubbeltje is gevallen

Een heel bijzonder jaar, dan is 2022. Ja natuurlijk, omdat mijn FC Emmen terugkeerde naar de eredivisie. Omdat we weer een oorlog in Europa hebben en omdat de rentes spectaculair zijn gestegen. Allemaal bijzondere gebeurtenissen. Maar ik bedoel iets anders. 
8 Juli 2022
euro

Nieuws CBS

Economie krimpt, maar hogere agrarische export

De economie is in het eerste kwartaal van 2021 met 0,5% gekrompen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2020, meldt het CBS. Een daling van de consumptie van huishoudens was hier debet aan. De goederenexport groeide in maart 10,4%. Vooral meer transportmiddelen, landbouwproducten en machines zijn uitgevoerd.
18 Mei 2021
Joe Biden

Opinie Han de Jong

Joe Biden blijft lekker bezig met geld te smijten

Zelfs een optimist als ik is nu verrast door het optimisme van ondernemers. Inflatie zit in de pijplijn en is uit de pijplijn. Joe Biden is lekker bezig met geld smijten en in Nederland verlaagt het CPB de groeiraming.
3 April 2021
Boerenbusiness

Opinie Han de Jong

Explosie van optimisme Europese ondernemers

Het Europese ondernemersvertrouwen is in maart sterk verbeterd. Waar komt deze onverwachte explosie van optimisme vandaan? 
26 Maart 2021
banken financieel ING bank

Nieuws Economie

'Herstel van rendement landbouw blijft in 2021 uit'

De agrarische productie is minder gevoelig gebleken voor de lockdowns dan andere sectoren, maar de coronacrisis heeft wel gezorgd voor lagere prijzen. De productiewaarde is als gevolg daarvan met ruim 4% gedaald, stelt het Economische Bureau van ING.
4 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden