Varkenshouderij Polen

wildzwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP verspreidt zich verder door Duitsland en Polen

De Afrikaanse varkenspest (AVP) verspreidt zich in Duitsland en Polen verder. Het virus is recent op een varkensbedrijf ontdekt in de regio Groot-Polen, gelegen aan de westkant van het land. Dit is het tweede getroffen bedrijf in Polen dit jaar. In Duitsland zijn nieuwe besmettingen onder wilde zwijnen gedetecteerd.
9 Juni 2021
maandanalyse varkens - agri

Nieuws Varkens

Varkenshouders in Polen leggen het bijltje erbij neer

In Polen gooien steeds meer varkenshouders de handdoek in de ring. Over de eerste 3 maanden van het jaar zijn er veel varkenshouders gestopt. Dit heeft ook gevolgen voor de varkensstapel – al daalt die in verhouding minder hard.
3 Mei 2021
slachterij varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP slaat toe op groot bedrijf in Polen

De Afrikaanse varkenspest (AVP) heeft weer toegeslagen op een groot varkensbedrijf in Polen. Het betreft een bedrijf in de provincie Lubusz. Het is het op een na grootste bedrijf in Polen die is getroffen. 
22 Maart 2021
afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP-besmetting in Potsdam blijkt loos alarm

De Duitse varkenssector kreeg het vorige week flink benauwd toen er wild zwijn werd gevonden dat mogelijk besmet was met de Afrikaanse varkenspest (AVP), de vondst lag namelijk in een gebied buiten de huidige zones. Inmiddels is gebleken dat het vals alarm is, het kadaver is niet besmet met AVP.
11 Januari 2021
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Kan Poolse varkenshouder hoofd boven water houden?

Door de Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland zijn de gemoederen in de Europese varkenssector hoog opgelopen. In combinatie met de coronacrisis is de situatie nijpend. In Polen heerst er al langere tijd AVP. Kunnen de varkenshouders daar het hoofd nog boven water houden?
9 December 2020
wildzwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

13 AVP-besmettingen in Duitsland gevonden

Duitsland heeft de zoektocht naar wilde zwijnen fors geïntensiveerd nadat er sinds 10 september met Afrikaanse Varkenspest besmette wilde zwijnen zijn gevonden. Hoe verloopt de zoektocht momenteel en wat is de status van gevonden kadavers?
21 September 2020
veevoer veevervoer varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

450 varkensbedrijven in Polen op slot

De verspreiding van de Afrikaanse varkenspest (AVP) naar West-Polen heeft inmiddels geleid tot  toenemende transportbeperkingen. Meer dan 450 varkensbedrijven hebben inmiddels te kampen met transport barrières.
20 April 2020
varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP nu ook op tweede bedrijf in West-Polen

Recentelijk werd de eerste besmetting van de Afrikaanse Varkenspest (AVP) onder gehouden varkens in West-Polen gemeld. Nu is er inmiddels ook een tweede uitbraak op een varkensbedrijf bevestigd.
6 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden