Trendrapport Akkerbouw Pro

mest

Inside Mest

Saaie boel op Nederlandse mestmarkt

Op de Nederlandse mestmarkt is het een redelijk saaie boel. Het aantal mestbewegingen is vanaf de winterstop behoorlijk teruggelopen en de rust die daardoor op de markt heerst, zet begin november gewoon voort.
10 November 2019

Trendrapport Akkerbouw Pro

Oogst is ware verzoeking voor menig akkerbouwer

Voor veel akkerbouwers verloopt de oogst moeizaam. Nu de meeste producten inmiddels achter de planken liggen, moet nog een behoorlijk deel van de aardappelen geoogst worden. Wat betekent dit voor de markt?
8 November 2019
pootgoed

Inside Aardappelen

Nacontrole levert spanning op in pootgoedmarkt

In de pootgoedmarkt zijn de ogen gericht op de uitslagen van de nacontrole. De verwachting dat deze dit jaar weleens zou kunnen tegenvallen, is bij menig teler aanwezig.
6 Oktober 2019

Trendrapport Akkerbouw Pro

Regen zorgt voor nagroei, maar plaagt ook de oogst

De pootgoedtelers zijn dezer dagen voornamelijk bezig met de uitslag van de nacontrole. De verwachting dat deze dit jaar zou kunnen tegenvallen, is bij menig teler aanwezig. Daarentegen is de stemming op de uienmarkt een stuk beter. Hoe komt dat?
4 Oktober 2019

Trendrapport Akkerbouw Pro

Wordt het een jaar van gemiddelden?

Voorafgaand aan de hoofdoogst van consumptieaardappelen en die van zaaiuien tracht de akkerbouwsector tot een conclusie te komen over de opbrengst. De verwachtingen hierover lopen ver uiteen, wat weerspiegeld wordt door het beeld in het veld. Een voorzichtige conclusie toont een jaar van gemiddelden.
3 September 2019
aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Handel in pootgoed staat op laag pitje

De pootgoedhandel staat momenteel op een laag pitje. Dat is feitelijk het gehele nieuwe seizoen al het geval. De afloop van het oude seizoen was voor Bintje weinig reden tot optimisme, terwijl dat gevoel voor Spunta niet opging.
11 Augustus 2019

Trendrapport Akkerbouw Pro

Veel is duidelijk, maar nog lang niet alles

De aardappeltermijnmarkt is op zoek naar een richting en dat was over de afgelopen 4 weken duidelijk zichtbaar in het koersverloop. Daarnaast kon de oogst van de wintergraan dit seizoen wederom vroeg van start gaan. Wat zijn de eerste resultaten?
6 Augustus 2019
aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Handel in pootgoedrassen in stilte gehuld

Nadat de aangifte van de pootgoedarealen voor oogst 2019 bekend zijn gemaakt, is de handel in vrije pootgoedrassen in stilte gehuld. Bintje, dat jarenlang een van de grootste vrije rassen was, telt hierin slechts nauwelijks mee.
7 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden