Bedrijfsnieuws Vion Food Group

slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Vion heeft de inkooptabellen voor vleesvarkens aangepast. In het kort komt het erop neer dat het vleesconcern aanstuurt op minder zware varkens, want die zijn op de Europese vleesmarkt lastiger te verwaarden. 
Gisteren 17:45 uur
varkensvlees vlees Slagerij

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

De stabiele en zelfs bijna saaie varkensmarkt raakte begin deze week ontstemd door het besluit van Vion om de varkensprijs daags na Pasen te verlagen. De marktleider van Nederland vindt in eigen land echter geen bijval en ook elders in Europa blijven de noteringen ongewijzigd. Het is niet voor het eerst dit jaar dat Vion probeert de varkensmarkt naar zijn hand te zetten, maar vangt dit keer bot.
5 April 2024
Vion Food Group

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Hoewel Vion als grootste varkensslachter van Nederland behoorlijk wat in de melk te brokkelen heeft, is haar positie minder sterk dan het collectief van varkenshouders die zich verenigd hebben binnen de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Dat is een conclusie die getrokken kan worden, nu een slepend geschil van bijna anderhalf jaar die  met tussenkomst van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) deze week is beslecht.
20 Maart 2024
varkensvlees vlees Slagerij

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Met een nieuw en ingrijpend reorganisatieplan hoopt het management van Vion het lek op de Duitse markt boven te krijgen. Verwoede pogingen om het tij te keren werden al ondernomen, maar hadden nog niet het gewenste resultaat. Door maar liefst vier Duitse slacht- en verwerkingslocaties af te stoten, wordt diep in eigen vlees gesneden. Dit doet allereerst flink pijn, maar lucht daarna mogelijk ook op. Dat de concurrentie in de kaart wordt gespeeld, is op de (ver)koop toegenomen.
17 Januari 2024
Vion Food Group

Nieuws Agribusiness

Vion grijpt in en trekt zich deels terug uit Duitsland

Maar liefst vier van de elf locaties van Vion in Duitsland worden verkocht of gesloten. Het vleesconcern neemt hiermee rigoureuze maatregelen om de problemen op de Duitse markt te tackelen. Concurrent Tönnies gaat met twee van de fabrieken aan de haal. Dit blijkt uit documenten die in handen zijn van de redactie, maar nog niet door Vion officieel zijn bevestigd. Wel geeft Vion aan later deze dag met informatie naar buiten te treden.
16 Januari 2024
varkensvlees

Analyse Varkens

Varkensslachters in ons land zien winst verdampen

Nu ook Compaxo en Westfort de jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel hebben gedeponeerd, valt op valreep van het nieuwe jaar nog de balans over 2022 op te maken. De resultaten van de vijf grootste varkensslachters in Nederland lopen sterk uiteen, maar generiek is de conclusie dat de winstgevendheid vaak onder druk staat. Daarnaast verslechtert de solvabiliteit is sommige gevallen sterk. 
28 December 2023
Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion doet water bij de wijn in Duits loondispuut

Vion Duitsland en vakbond NGG hebben een akkoord bereikt in het loondispuut van de slachterijmedewerkers. Met het akkoord ziet Vion de loonkosten wel flink oplopen.
22 September 2023
ForFarmers FrieslandCampina Vion

Analyse Agribusiness

Nederlandse agroreuzen in woelig vaarwater

Wanneer we de resultaten van de grootste slachter, melkverwerker en voerleverancier in ons land naast elkaar leggen, dan valt op dat die alles behalve rooskleurig zijn. Het betreft Vion, FrieslandCampina en ForFarmers; drie agroreuzen die ieder afzonderlijk hard worden geraakt door de krimp van de veestapel en zodoende noodgedwongen moeten reorganiseren. Daarbij speelt ook de krimpende Duitse markt een negatieve rol in de resultaten. Tevens valt op dat kleinere branchegenoten in het voer, vlees en de zuivel ogenschijnlijk minder vatbaar zijn voor de teruglopende dieraantallen. Hoge bomen vangen veel wind.
30 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden