Grondstoffenmarkten

Archer Daniels Midland

Nieuws Kwartaalcijfers

ADM voert winst op in krappe grondstofmarkt

Archer Daniels Midland heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug. De grondstoffenhandelaar zag zowel de omzet als de nettowinst stevig oplopen. Het bedrijf meldt verder komende jaren aanhoudende krapte in de grondstoffenmarkt te voorzien.
28 April 2022
mais

Nieuws Grondstoffen

Duitsers telen vooral maïs als hernieuwbare grondstof

Het Duitse areaal waarop hernieuwbare grondstoffen worden geteeld, bleef afgelopen jaar redelijk constant. In totaal gaat het om 2,63 miljoen hectare. Veruit het grootste deel hiervan wordt ingevuld met maïs voor de productie van biogas.
13 April 2022
grondstof

Nieuws Voer

Veevoerproducenten EU vrezen snel grondstoftekort

De Europese Federatie van veevoerproducenten (Fefac) heeft haar grote zorg uitgesproken over de mogelijke tekorten aan grondstoffen die ontstaan als gevolg van het conflict in Oekraïne.
8 Maart 2022
akkerbouw winter tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen

Het is wachten tot tarwe op Matif boven 400 euro komt

De tarwenotering op de Matif stijgt nog steeds. De stemming op de markt is dusdanig gespannen dat de vraag bijna niet langer is of de €400 per ton doorbroken wordt, maar wanneer.
2 Maart 2022
haven graanexport

Analyse Granen

Beperkte beschikbaarheid tarwe drijft prijs verder op

De tarwenotering op de CBoT heeft de psychologische grens van $1.000 per bushel doorbroken. Waar kunnen we graan krijgen? Dat is de vraag die handelaren stellen. Zo lang daar geen antwoord op komt, kan de markt nog stappen omhoog blijven zetten.
2 Maart 2022
euro tarwe - agri

Analyse Grondstoffen

Granenmarkt zet wederom een stap naar boven

Waar kunnen we tarwe krijgen? Dat is de grote vraag die graanhandelaren bezighoudt. Het effect op de noteringen laat zich raden, die zitten wederom in de lift. Het onderliggende mechanisme is echter veranderd ten opzichte van een paar dagen geleden.
1 Maart 2022
tarwe - agri

Analyse Grondstoffen

Kerndreiging en nieuwe sancties schokken markten

Het effect van de dit weekend door het westen aangekondigde sancties tegen Rusland heeft president Poetin niet direct op andere gedachten gebracht. De grondstofmarkten reageren daarentegen wel stevig op de handelsbeperkingen en de Russische dreiging met kernwapens.
28 Februari 2022
haven Oekraine Odessa

Analyse Grondstoffen

Wat zijn de effecten van oorlog op fysieke markt?

Een oorlog in Europa, woensdag werd het door de meeste experts nog hoogst onwaarschijnlijk geacht. Inmiddels is het al twee dagen realiteit. Alom wordt er gesproken van het grootste militaire conflict in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Na twee jaar corona waarvan de economie nog aan het herstellen is, doet de Russische president Poetin een nieuwe schok rond de wereld gaan.
25 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden