Verkoop daalt ruim 20 procent

Flinke deuk Oostenrijkse trekkermarkt

6 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De trekkermarkt in Oostenrijk heeft een flinke klap te verduren gekregen. In een jaar tijd daalde het aantal nieuw verkochte standaardtractoren met 1.511 stuks naar 5.434. Een teruggang van 21,8 procent. Vooral in de laatste twee maanden van het jaar werd behoorlijk minder verkocht. Dat komt het eindresultaat niet ten goede.

Volgens Landwirt, die de cijfers publiceerde, is er wel een oorzaak te noemen voor de enorme daling. Traditioneel gezien worden namelijk in de laatste twee maanden zoveel mogelijk trekkers verkocht en demo trekkers geregistreerd voor het nieuwe jaar. Afgelopen jaar gebeurde dat niet. Landwirt meent daarom dat het daadwerkelijke verkoopaantal een teruggang van ongeveer 15 procent kent.

In november daalde de verkoop met 36 procent en in december werden zelfs 56,2 procent minder nieuwe trekkers aangemeld. Dat heeft dus gedeeltelijk  te maken met de uitgebleven marketingacties van fabrikanten.

Steyr is de nummer één in het land. Niet vreemd gezien hun historie. De fabrikant uit St. Valentin bouwde haar marktaandeel uit tot 22,7 procent. Ondanks dat daalde het aantal verkopen van 1.326 naar 1.235. New Holland staat op twee en John Deere op drie. In 2013 was dat juist andersom. Ook Fendt en Massey Ferguson verloren marktaandeel. Die van Lindner stijgt juist heel opvallend. Van 11,1 naar 12,7 procent. Het is daarmee de grootste stijger. Bij de aantallen is die positie voor Kubota weggelegd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden