Agrifoto

Aangeboden door ForFarmers

Onkruid wegwerken dat eerste bestrijding overleeft

3 Juli 2020

Na het wegvallen van gewasbeschermingsmiddel Clio is de bestrijding van met name gladvingergras in mais een uitdaging. Onkruidbestrijding voor opkomst biedt in sommige gevallen uitkomst, maar bij een hoge onkruiddruk niet altijd. Moet je het dan na een eerste bespuiting nog een keer bespuiten, of zijn er andere mogelijkheden?

Als het gladvingergras nu nog zichtbaar is dan is het vaak gestoeld. In dat geval blijkt het zeer moeilijk te bestrijden. Een nieuwe bespuiting heeft dan vrijwel geen resultaat. Toch is noodzaak om te voorkomen dat de planten gaan bloeien en zaad vormen. Dat betekent immers voor volgend jaar een nog hogere druk.

Mechanische bestrijding
Een mechanische bestrijding kan dan een oplossing bieden. De huidige schoffelmachines zijn in staat om een goed resultaat te leveren. De onkruiden worden verwijderd of dusdanig ondergewerkt dat de planten niet gaan bloeien en dus geen vocht meer onttrekken. Met deze machines is het vaak ook mogelijk om een gewas onder de mais te zaaien. Mocht u dit ook willen, dan slaat u twee vliegen in één klap!

Bestrijdingsmiddelen
We zien dat op maispercelen waar rond 2 tot en met 4 juni gewasbescherming is uitgevoerd, nog steeds onkruid staat. Waarschijnlijk was het onkruid in die periode dusdanig afgehard, dat de werking van het middel onvoldoende is geweest. Het is verstandig om deze percelen goed te controleren en eventueel als correctie 2 tot 2,25 liter Laudis te gebruiken, eventueel met een aanvulling kart of milagro (afhankelijk van de onkruiddruk en grootte van de mais). Laudis solo is altijd veilig.

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden