Nieuws melkprijsvergelijker

Gemiddelde biomelkprijs voor juli fractie omhoog

12 Juli 2023 - Klaas van der Horst

De gemiddelde uitbetaalprijs die biologische melkveehouders over juli ontvangen, gaat licht omhoog. Dit blijkt uit een vergelijking van de cijfers door Boerenbusiness.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het is evenwel geen verbetering van de markt die voor de extra inkomsten zorgt, maar een verlaging van de seizoensinhouding die FrieslandCampina in juli toepast. De garantieprijs blijft onveranderd.

De gemiddelde melkprijs steeg van juni op juli van gemiddeld €57,09 naar €57,22 per 100 kilo. Van mei op juni daalde de gemiddelde uitbetaalprijs nog juist met €1,35 per 100 kilo.

Eigenlijk hielden alle vijf verwerkers in de Biologische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness hun prijzen stabiel in juli, met uitzondering van Arla. Die liet de biologische melkprijs voor de huidige maand met 38 cent per 100 kilo zakken.

Eko-Holland hanteert net als FrieslandCampina seizoenstoeslagen en -inhoudingen, maar deze worden niet per maand verdisconteerd. Eko-Holland past een vereffening achteraf toe. Daardoor komen de inhoudingen in deze periode dus niet tot uiting in de melkprijs.

Vergeleken met vorig jaar is ook de biologische melkprijs nu gezakt, zo'n €6 tot €7 per 100 kilo, maar veel minder dan de gangbare melkprijs, die wel €20 en meer per 100 kilo is gedaald.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden