Shutterstock

Nieuws Melkprijsvergelijker

Eko-Holland houdt hoog niveau melkprijs vast

30 Juni 2023 - Klaas van der Horst

Coöperatie Eko-Holland houdt de voorschotmelkprijzen voor juli stabiel. Dit heeft de onderneming bekendgemaakt. Met de huidige melkprijzen is Eko-Holland de hoogste betaler, maar er moet wel een kanttekening worden geplaatst bij de hoogte van de prijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eko-Holland kent, net als FrieslandCampina, voor biologische melk een zomerheffing en een wintertoeslag. FrieslandCampina paste deze toeslagen en inhoudingen direct toe, waardoor haar melkprijs nu extra laag is. Terwijl de melkprijs van Eko-Holland extra hoog uit de bus komt, omdat de heffingen en toeslagen pas aan het einde van het jaar met elkaar worden verrekend. De prijs oogt daardoor op dit moment hoger dan die werkelijk is.

De prijs van €61,55 per 100 kilo pakt in werkelijkheid dus enkele euro's lager uit, maar dan nog heeft Eko-Holland een relatief goede melkprijs. De biologisch-dynamische melkprijs is €5,00 per 100 kilo hoger en ook stabiel ten opzichte van de vorige maand. De genoemde prijzen zijn exclusief btw en gelden bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo per jaar, na aftrek van 5 cent per 100 kilo bijdrage voor ZuivelNL.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden