Agrifoto

Inside Voer

Wat gaan de prijzen van het nieuwe stro doen?

20 Juli 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De ruwvoerhandel staat op een laag pitje. Er gebeurt wel wat maar het is niet druk. Nieuw stro komt geleidelijk op de markt. Ook het eerste nieuwe graszaadhooi komt zo langzamer hand beschikbaar. Gaan de prijzen van de nieuwe oogst richting het meer jarige gemiddelde of blijft het onverminderd duur?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Graszaadhooi van de nieuwe oogst begint voorzichtig op de markt te komen. Vooral richting het einde van deze week wordt wat aanbod vanuit het zuidwesten verwacht. Handelaren melden nog niet veel vraag te hebben naar graszaadhooi. Veel gras is relatief grof ingekuild en veehouders hebben daardoor wat minder behoefte aan structuurproducten in het rantsoen. Prijzen die genoemd worden zijn €135 per ton voor roodzwenk en €110 per ton voor engels raaigras, rietzwenk en veldbeemd.

Veel stro maar wordt het ook geperst? 
De handel in het stro van de oude oogst is een heel eind klaar. Van de nieuwe oogst is vooral gerstestro beschikbaar. De tarweoogst laat nog even op zich wachten. Stro lijkt er voldoende te staan, maar door het wisselvallig weer kunnen akkerbouwers nog weleens vaker te hakselen om geen extra sporen te rijden en het land snel vrij te hebben. Het uiteindelijke aanbod van stro kan daardoor kleiner uitvallen dan waar nu op gerekend wordt.

Voor tarwestro van de oude oogst blijft de DCA Notering op €150 per ton staan. Bij het gerstestro is men over op de nieuwe oogst. Daarvoor staat de DCA Notering €110 per ton. Voor tarwestro van de nieuwe oogst gaat de prijs richting €115 per ton.

Gras zat
Gras is er genoeg gegroeid. Handelaren merken dat er meer aanbod is dan vraag dit seizoen. Vooral naar kuilgras is niet veel vraag. Met name de extensievere veehouders hebben ruim voldoende eigen gras en bieden eerder aan dan dat ze kopen. De DCA Indicatieprijs blijft op €60 per ton staan maar er zit wel een grote spreiding in de genoemde bedragen. De afgelopen weken was het niet bepaald hooiweer. Veel vers gewonnen hooi was er daarom niet wat de handel wat rustig maakte. De DCA Indicatieprijs blijft met €170 per ton gelijk aan vorige week.

Weinig voeraardappelen
De vraag naar bij- en restproducten blijft stabiel. Veehouders schuiven niet over het algemeen niet erg in het rantsoen op het moment waardoor de vraag redelijk goed overeind blijft. De prijs voor bierbostel blijft op €2,65 per procent droge stof staan. Voeraardappelen zijn moeilijk te krijgen. Prijzen die genoemd worden liggen rond de €42,50 per ton, indien beschikbaar.

Snijmaïs wordt niet veel aangeboden en er is niet veel vraag. Door een combinatie van veel gras, matige melkprijs en relatief dure snijmaïs is er maar beperkt handel. De DCA Indicatieprijs blijft gelijk aan vorige week met €70 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden