Shutterstock

Nieuws Melk

FrieslandCampina hangt miljoenenstrop boven hoofd

8 Juni 2021 - Eric de Lijster

FrieslandCampina hangt een miljoenenstrop boven het hoofd in een rechtszaak die een zakelijke klant van het coöperatieve zuivelconcern heeft aangespannen in Thailand. De rechter oordeelt dat FrieslandCampina €57 miljoen schadevergoeding moet betalen. Het concern gaat in hoger beroep.

Dit heeft FrieslandCampina dinsdagmorgen (8 juni) bekendgemaakt. De uitspraak van de rechtbank in Thailand was op 31 mei van dit jaar. Op basis van de interpretatie van het contract tussen FrieslandCampina en deze klant concludeert de rechtbank dat FrieslandCampina tussen 2009 en 2019 te veel kosten in rekening zou hebben gebracht bij de klant, meldt het concern in een verklaring.

Op basis van dit vonnis moet FrieslandCampina de klant compenseren voor een totaalbedrag van Thai Baht 2,2 miljard (€ 57 miljoen). FrieslandCampina is het niet eens met het vonnis en gaat hiertegen in beroep. Eind 2019 is deze contractuele relatie gestopt. Mogelijke gevolgen voor de resultaten van FrieslandCampina worden bestudeerd, meldt het concern.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden