KWS

Aangeboden door KWS

Hoge kwaliteit Megusto maïskuilen

24 Februari 2021

Megusto is een vroege enkelvoudige hybride met een FAO 220. Het ras is daarom zeer geschikt om te zaaien op alle grondsoorten in de gehele Benelux. Ook is het ras door zijn vroegheid in de korrel zeer geschikt om te oogsten voor 1 oktober. Dat is dit jaar ook weer overduidelijk gebleken. De teelt van Megusto in combinatie met de nazaai van Snelle Lente Rogge is daarom een zeer interessante oplossing om veel energie en veel eiwit van eigen grond te oogsten.

Het ras kenmerkt zich door zijn stevige en gedrongen gestalte. De kolven zijn zeer uniform en tot de top gevuld. Met Megusto wordt er meer zetmeel per hectare en per kilogram droge stof geoogst, waardoor er op voerkosten wordt bespaard. Daarom is Megusto zo populair en voor veel telers de juiste keuze.

Zeer goede kuiluitslagen met Megusto in de praktijk
Op de wedstrijd: 'Wie heeft de beste kuiluitslag met Megusto?' die stond uitgeschreven in de decemberuitgave van vakblad De Maïsteler, is massaal gereageerd.

Veel telers hebben hun kuiluitslag aan de redactie van De Maïsteler gestuurd. Door de redactie zijn de resultaten beoordeeld op de belangrijkste voederwaarde karakteristieken zoals o.a. VEM/kg ds en zetmeel/kg ds.

Gemiddeld bevatten alle kuilen op basis van de binnengekomen uitslagen 1.005 VEM en 402 gram zetmeel per kilogram drogestof. Dit is duidelijk beter dan het gemiddelde van alle door Eurofins Agro onderzochte maïskuilen in 2020 met respectievelijk 985 VEM en 363 gram zetmeel. Daarmee ligt de zetmeelconcentratie van de Megusto kuilen liefst 10% boven alle onderzochte maïskuilen.

De winnaars met de beste kuilen zijn:

  1. Mts. Hoogeveen te Vledderveen
  2. Mts. De Vries-Petter te Nijensleek
  3. VOF Erinkveld te Geesteren

De redactie van De Maïsteler wenst hen veel plezier met hun gewonnen prijzen en dankt iedereen hartelijk voor de deelname!

De winnaar met de beste kuiluitslag: Wytze Hoogeveen.
Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden