Stuart Perry / Shutterstock.com

Nieuws A2-melk

'Markt voor A2-melk gaat verdriedubbelen'

16 Februari 2021 - Kimberly Bakker

De wereldwijde markt voor A2-melk gaat in de komende jaren ruimschoots verdriedubbelen, zo voorziet onderzoeksbureau AMR. In 2027 wordt rekening gehouden met een marktwaarde van $3,69 miljard. Vooral het feit dat consumenten bewuster bezig zijn met hun gezondheid draagt bij aan de groei.

De groeiende vraag vanuit consumenten naar gezondere producten heeft een positief effect op de markt voor A2-melk. Althans, dat wordt verwacht door onderzoeksbureau AMR. De waarde van de wereldwijde A2-markt lag in 2019 op $1,12 miljard, maar de verwachting is dat de markt tegen 2027 is verdriedubbeld naar zo'n $3,69 miljard. Overigens wordt de stijging wel iets geremd door de hoge prijs van A2-melk in verhouding tot gangbare melk.

Effect van coronavirus
Het coronavirus heeft invloed op het koopgedrag van consumenten, dat mag ondertussen duidelijk zijn. De wereldwijde bewustwording om het immuunsysteem te verbeteren en versterken, dwingt veel consumenten over te gaan op een 'gezondere' levensstijl. "Dit heeft de wereldwijde A2-melkmarkt duidelijk een boost gegeven", zo stellen de onderzoekers. Zij verwachten dat deze trend niet zo snel zal afzwakken nu consumenten eraan gewend zijn geraakt. Vandaar de verwachtingen voor de fikse groei tot en met 2027.

Het belangrijkste distributiekanaal van A2-melk waren over de afgelopen jaren de supermarkten. Ongeveer 33% van de hele marktomzet kwam uit dat kanaal. Tenslotte melden de onderzoekers dat A2-melk in 2019 in de regio Azië-Pacific het meest populair was, met een aandeel van zo'n 40%. Tegen 2027 zal dat nog altijd zo zijn, al komt de Noord-Amerikaanse markt er wel snel achteraan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden