Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Inside Melk

RFC corrigeert melkprijs weer naar boven

25 Januari 2021 - Chanti Oussoren - 1 reactie

FrieslandCampina schroefde de melkprijs voor januari behoorlijk terug, maar voor de maand februari wordt deze verlaging deels weer uitgewist. Daarmee wordt gehoor gegeven aan het positieve marktbeeld. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De zuivelcoöperatie stelt de garantieprijs voor februari op €35 per 100 kilo. In vergelijking met de voorgaande maand is dit een verhoging van €0,75. Wel noteert de garantieprijs nog onder het niveau van december 2020. De biologische garantieprijs komt ook €0,50 hoger uit over februari en noteert op €47,25.

Kijkend naar de Boerenbusiness melkprijsvergelijker dan komt de kale uitbetalingsprijs van FrieslandCampina uit op €34,23 per 100 kilo. Dit is gebaseerd op 4,42% vet en 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Wanneer we alle te behalen bonussen er bovenop tellen, komt de prijs uit op €37,73.

Positief sentiment
Vorige maand stelde FrieslandCampina de melkprijs juist omlaag, maar met de verhoging voor februari wordt dit enigszins gecorrigeerd. Daar is ook wel reden toe. De zuivelmarkt zit momenteel ook in een goede flow en de afzet van zuivel loopt vlot door vanwege goede vraag vanuit de retail. Dit heeft, in combinatie met een beperkt aanbod, ook de DCA-zuivelnoteringen in de afgelopen weken flink doen plussen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden