Shutterstock

Inside Melk

Laag prijsniveau eerste fosfaatrechten van jaar

20 Januari 2021 - Chanti Oussoren

Het is erg rustig op de fosfaatrechtenmarkt, zoals jaarlijks het geval is rond deze tijd. Wel zijn inmiddels de eerste rechten verhandeld in 2021 verhandeld, het prijsniveau ligt beduidend lager dan eerdere jaren.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de eerste weken van het jaar lag de handel in fosfaatrechten zo goed als stil en werden er praktisch geen rechten verhandeld. Inmiddels zijn de eerste partijtjes verhandeld, maar dit zijn kleine hoeveelheden en het algehele sentiment op de markt blijft erg rustig.

Er worden wel wat rechten aangeboden, maar de melkveehouders kijken nog even de kat uit de boom. Dit onder meer vanwege beperkte financiële ruimte.

Laag prijsniveau
De DCA-notering van kooprechten komt deze week uit op €124 per recht en ligt hiermee €2 onder het prijsniveau van vorige week. De handel in leaserechten is rond deze tijd van het jaar niet in trek, wat resulteert in het uitblijven van een notering.

Wanneer het huidige prijsniveau wordt vergeleken met die van eerdere jaren, valt op dat de prijs dit jaar een stuk lager ligt en zelfs het laagste niveau sinds jaren bereikt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden