Royal A-ware

Inside Melk

Opnieuw decemberbonus voor leveranciers A-ware

2 December 2020 - Wouter Baan

Net als vorig jaar keert A-ware haar leveranciers een eindejaarsbonus uit, bovenop het melkgeld van december. Over heel 2020 scoren de melkprijzen gemiddeld beter dan vorig jaar. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De bonus bedraagt €1,50 per 100 kilo. Dit is hoger dan vorig jaar, toen werd in december een premie van €1 uitgekeerd. De vet- en eiwitprijzen blijven gelijk ten opzichte van november.

De kale melkprijs bedraagt, inclusief bonus, €34,62 per 100 kilo. Dit is berekend bij 4,42% vet, 3,57% eiwit en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Voor de circa 300 melkveehouders die participeren binnen het Albert Heijn-concept loopt de uitbetalingsprijs met bonus op tot €40,37 per 100 kilo. In de melkprijsvergelijker (maximaal) gaat de kaasmaker daarmee aan kop.  

40 cent hoger dan 2019
Om in beeld te brengen wat maandelijks gemiddeld aan melkgeld wordt uitgekeerd, heeft de verwerker vanaf 2020 een gewogen werkelijke melkprijs geïntroduceerd. Over de 4 verschillende gangbare melkstromen bedraagt deze in december €37,63, inclusief de bonus. Naar eigen zeggen ligt de werkelijke uitbetalingsprijs in 2020 40 cent hoger dan vorig jaar. Met het oog op de coronacrisis, die de zuivelmarkt flink raakt, een opmerkelijk verschil. 

Kijkend naar de zuivelmarkt dan sluit de stabiele mutatie van de vet- en eiwitprijzen aan bij het sentiment. De boter- en magere melkpoederprijzen bewegen stabiel. De kaasprijzen stonden gedurende de beginfase van de tweede coronagolf onder druk, maar lijken een bodem te hebben gevonden. De DCA-noteringen voor Gouda en Edam noteren iets onder €2.800 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden