Agrifoto

Inside Voer

Bierbostel naar record op tamme voermarkt

24 November 2020 - Jorine Cosse

Het rommelde al even, maar nu is de kogel door de kerk. De prijs van bierbostel heeft opnieuw een stap naar boven gezet en komt daarmee uit op recordhoogte. De andere ruwvoeders doen het rustiger aan, want enkel snijmaïs noteert een prijsmutatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Een stijging in de prijs van bierbostel was onvermijdelijk, gezien de vraag het aanbod in de markt flink overstijgt. De prijs stijgt deze week naar een gemiddelde van €2,90 per procent droge stof (franco boerderij). Hiermee staat de prijs op het hoogste niveau van de afgelopen 2 jaar, bij de start van de notering. Het oude record lag op €2,80 per procent droge stof. De vraag naar bierbostel weerspiegelt de toenemende vraag naar eiwitrijke producten op de ruwvoermarkt.

Klein plusje in krappe markt
Naast bierbostel is ook de notering voor snijmaïs gestegen. Het aanbod is nog steeds zeer beperkt te noemen. De kuilen met goede waardes zijn lastig te vinden. De vraag is wat tam, maar desalniettemin weet de prijs deze week een klein plusje van €5 per ton te noteren. Hiermee staat de notering van snijmaïs op €75 per ton, bij de veehouder op het erf geleverd.

Opnieuw stabiliteit
De markt voor zowel voeraardappelen, graskuilen als graszaadhooi wordt ook nog altijd als krap bestempeld. De prijzen blijven daarom deze week stabiel op respectievelijk €40, €65 en €140/€150 per ton. Vraag en aanbod zijn hier relatief goed in evenwicht. Enkele handelaren zetten hier overigens wel een kleine kanttekening bij. Zij melden dat de vraag naar gras iets lijkt toe te nemen, maar het is niet zeker of deze tendens doorzet.

Stro en weidehooi blijven eveneens op hetzelfde prijsniveau hangen als voorgaande weken. Voor tarwe- en gerstestro betaalt de veehouder €135 per ton en voor weidehooi gemiddeld €200. Het aanbod van stro is nog altijd voldoende om in de vraag te kunnen voorzien. De handelaren verwachten dat dit tot het voorjaar zo blijft.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden