Shutterstock

Inside Melk

Poolse melkaanvoer trekt zich niks aan van corona

27 Oktober 2020 - Chanti Oussoren

Poolse melkveehouders hebben over de maand augustus meer melk afgeleverd dan vorig jaar, een opvallende ontwikkeling in deze coronacrisis. In Duitsland zakt de melkaanvoer juist terug naar een lager niveau dan vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal komt de Poolse melkaanvoer over de maand augustus uit op 1,049 miljoen kilo. Hiermee ligt de productie circa 2% boven het niveau van vorig jaar en maar liefst 4,3% boven het 5-jarig gemiddelde. De groei in de melkaanvoer, die al sinds begin dit jaar gaande is, is deze maand wederom voortgezet.

De melkaanvoer komt sinds begin van het jaar al hoger uit, met  uitzondering van de maand april, toen de melkproductie op een vergelijkbaar niveau noteerde met vorig jaar. Daarmee wijkt Polen af van andere Europese landen, daar hakt de coronacrisis duidelijk in op de melkaanvoer.

Duitsland
Dit kan niet gezegd worden over de Duitse melkaanvoer, daar drukt de coronacrisis duidelijk op de productie. Dit bleek ook al uit de cijfers van voorgaande maanden. In juli was er sprake van herstel, maar dit heeft niet doorgezet. In de maand augustus komt de melkaanvoer weer lager uit dan vorig jaar.

In totaal hebben Duitse melkveehouders circa 2,702 miljoen kilo gemolken. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een afname van 0,8%. De melkaanvoer ligt nog wel 0,1% boven het 5-jarig gemiddelde.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden