Shutterstock

Nieuws Melkprijs

FrieslandCampina houdt garantieprijs gelijk

26 Oktober 2020 - Redactie Boerenbusiness

FrieslandCampina verandert de garantieprijs over november niet. Het coöperatieve zuivelconcern verwacht dat de melkprijzen van de referentiebedrijven waarop de garantieprijs wordt gebaseerd, ook stabiel blijven. Wel daalt de biologische garantieprijs.

Dit heeft FrieslandCampina bekendgemaakt. De garantieprijs over november komt zo uit op €34,25 per 100 kilo. Tot dusver blijven de ontwikkelingen op de zuivelmarkt redelijk stabiel, ondanks dat de tweede coronagolf haar sporen nalaat in de Europese Unie. 

De noteringen van DCA laten dit ook zien. De marktomstandigheden blijven uitdagend, zo meldt FrieslandCampina in de verklaring. Frans Keurentjes, voorzitter van coöperatie FrieslandCampina, gaf afgelopen week al aan dat de gevolgen van de coronacrisis het bedrijf stevig raakt.

Invloed van corona op de markt
De grote vraag is hoe de afzet van zuivelproducten verloopt als in Europese lidstaten verdere lockdowns worden afgekondigd. En wat de zuivelmarkt gaat doen als de melkaanvoer seizoensgebonden weer gaat stijgen. Eerder al heeft Arla de melkprijs voor november verhoogd.

De garantieprijs voor biologische melk daalt met €1,50 ten opzichte van vorige maand tot €44,50. In de prijsdaling is een negatieve correctie inbegrepen als gevolg van de te hoog inschatte melkprijzen van de referentiebedrijven de afgelopen periode, meldt FrieslandCampina.

De FrieslandCampina garantieprijzen gelden voor 100 kg melk met standaardgehaltes eiwit (3,57%), vet (4,42%) en lactose (4,53%), exclusief btw. De bedragen gelden voor gangbare melk bij een gemiddelde levering van 850.000 kg melk op jaarbasis. Voor biologische melk is de prijs bij een jaarlevering van gemiddeld 550.000 kg melk.

In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness kunt u de uitbetalingsprijzen per verwerker onderling met elkaar vergelijken. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina geeft prijs maart klein plusje

Nieuws melk

Garantieprijs steil omhoog bij FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs

Nieuws melk

FrieslandCampina laat garantieprijs licht zakken

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden