Agrifoto

Inside Voer

Aanbod nieuwe maïs op voermarkt daalt

20 Oktober 2020 - Jorine Cosse

Waar vrijwel alle maïs in het zuiden van het land geoogst is, staan er nog wat percelen overeind in het noorden. In de aankomende 2 weken gaan de laatste percelen van het land. Hierdoor wordt het aanbod nieuwe maïs steeds beperkter. Hoe staat het met de andere ruwvoeders?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wat betreft de prijs van de snijmaïs is er eigenlijk weinig veranderd. Het product wordt voor gemiddeld €55 per ton bij de veehouder op het erf geleverd. Vraag en aanbod blijven relatief stabiel en doen niet voor elkaar onder. Dat is anders bij bierbostel. Het lag al een even in de lijn der verwachting: de bierbostelprijs stijgt deze week naar gemiddeld €2,70, met een range van ongeveer €2,55 in het zuiden en €2,80 in het noorden. Het aanbod loopt bij veel handelaren iets terug, terwijl de vraag sterk stabiel blijft.

Gering aanbod
Ook bij veel andere producten is er sprake van een gering aanbod, zoals bij graskuilen en voeraardappelen. Voor de graskuilen is eigenlijk bijna geen prijs meer af te geven, zo laten de handelaren unaniem weten. De droge stof prijzen liggen ongeveer tussen de €1,70 en €1,90 per procent droge stof. Bij percentage van 35% komt dit uit op €59,50 tot €66,50 per ton, wat aardig overeenkomt met het prijsniveau van €65 per ton van de afgelopen weken.

Het aanbod voeraardappelen blijft ook mager, al doen er geluiden de ronde dat binnenkort het tij keert. Het blijft afwachten en is deels afhankelijk van de ontwikkelingen van de coronamaatregelen. De oogst is inmiddels in volle gang, maar de prijs blijft staan op €40 per ton.

Bij weidehooi blijft het aanbod relatief stabiel, daartegenover staat een kleine vraag waar het aanbod goed op aan weet te sluiten. De prijs blijft staan op €190 per ton. Daarnaast blijft het aanbod graszaadhooien beperkt. Deze prijzen blijven voor de zoveelste week op rij stabiel op die van Engels raaigras na die twee week terug een stapje naar boven deed.

Stro
Voor zowel het aanbod als de prijs van stro bleef er lang wat onduidelijkheid in de markt. Tot dusver heeft dit niet voor verdere verhoging van de prijs gezorgd, deze blijft staan op €135 per ton (franco boerderij). Het aanbod is tot op heden voldoende om aan de vraag te kunnen voldoen. Handelaren verwachten wel dat dit zal veranderen naarmate het voorjaar nadert.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden