Shutterstock

Inside Melk

Flinke plus in melkaanvoer Australië en Nieuw-Zeeland

19 Oktober 2020 - Chanti Oussoren

De melkveehouders in Australië hebben over de maand augustus fors meer melk geproduceerd dan vorig jaar. Vooral in de staat Tasmanië is de melkaanvoer flink toegenomen. Ook in Nieuw-Zeeland is de melkproductie gegroeid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie in Australië kwam in augustus 3,5% hoger uit dan vorig jaar. In totaal werd er circa 717 duizend kilo gemolken. Het gemiddelde vetpercentage bedroeg 4,06% en ligt hiermee beduidend hoger dan vorig jaar, destijds lag het vetpercentage op 3,9%. Het eiwitgehalte is niet veel veranderd in vergelijking met vorig jaar en is met 0,01% toegenomen tot 3,46%.

De regionale procentuele toename van de melkproductie was het hoogst in Tasmanië, daar groeide de melkproductie met 9,8% in vergelijking met vorig jaar. Ook in de staten South Australia, Victoria en New South Wales groeide de melkaanvoer. In Queensland en West Australië werd er juist minder melk geproduceerd dan vorig jaar.

Nieuw-Zeeland
Ook in Nieuw-Zeeland is de melkaanvoer gestegen. In augustus werd er 1.468 miljoen kilo melk geproduceerd. Het niveau ligt hiermee maar liefst 5% hoger dan vorig jaar. Ook noteert de melkaanvoer een grote plus in vergelijking met de voorgaande maand en wordt er 4 keer meer melk geproduceerd. Deze grote toename heeft te maken met de seizoensmatige trend. De melkproductie komt net uit de jaarlijkse dalperiode en werkt zich nu toe naar het jaarlijkse piekmoment in oktober.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden