Shutterstock

Inside Melk

Bel Leerdammer omhoog in melkprijsvergelijker

9 Oktober 2020 - Wouter Baan

Bel Leerdammer en Cono Kaasmakers hebben de uitbetalingsprijzen over september verhoogd. Bij Bel gebeurd dat door hogere vet- en eiwitprijzen, terwijl de Cono-melkprijs stijgt dankzij de...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs bij Bel Leerdammer plust met €0,57 tot €33,12 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo bij 4,42% vet en 3,57% eiwit. De stijging is te danken aan hogere vet- en eiwitprijzen die oplopen tot €2,80 en €6,55 per kilo, een stijging van respectievelijk €0,05 en €0,10.

Inclusief bonussen en premies kan de uitbetalingsprijs oplopen tot maximaal €37,22 per 100 kilo. In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness  (zowel kaal als maximaal) streeft de kaasmaker uit Schoonrewoerd daarmee FrieslandCampina voorbij.

Herfsttoeslag bij Cono
Cono Kaasmakers houdt over september de voorlopige koppositie in de melkprijsvergelijker. De kale melkprijs blijft gelijk op €33,83 per 100 kilo. Inclusief de bonussen die toebehoren aan het Caring Dairy-programma kan de melkprijs oplopen tot €37,85 per 100 kilo.

De hogere uitbetalingsprijs van Bel Leerdammer komt niet uit de lucht vallen. Eerder al verhoogden A-ware de melkprijs over september. FrieslandCampina voerde afgelopen maand nog een verlaging door, maar corrigeerde dit in oktober. Ook DOC Kaas en Arla hebben recent verhoogd. De mutaties sluiten aan bij de stijging van de kaasprijzen in de afgelopen weken, en bovendien voelt de zuivelmarkt medio oktober vrij vast aan.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden