DOC Kaas

Inside Melk

Melkprijs DOC Kaas zet stap omhoog

30 September 2020 - Wouter Baan

Ook DOC Kaas verhoogd de melkprijs voor oktober. Eerder deden FrieslandCampina en Arla dat al.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs van de zuivelproducent uit Hoogeveen plust met ruim €1 tot €32,07 per 100 kilo. Dit bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en 4,42% vet en 3,57% eiwit. Wanneer we de melkprijs met die van vorig jaar rond deze tijd vergelijken, dan is het verschil klein.

Inclusief bonussen voor onder meer weidegang en vlog kan de melkprijs oplopen tot max €35,32. In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness neemt DOC Kaas daardoor afstand van Arla.

Boter lager, kaas hoger
Op basis van de recente ontwikkelingen op de zuivelmarkt dan was een stijging van melkprijs geen abc'tje. De kaas- en poederprijzen stegen in de afgelopen weken weliswaar, maar snel ging dat niet. Bovendien is de boterprijs in de afgelopen weken omlaag gekomen. Toch is de trend in de melkprijs omhoog. 

Voor de leden-melkveehouders van DOC is de hogere melkprijs komende maand uiteraard een gunstige ontwikkeling, temeer nu de coronamaatregelen in Nederland en andere landen de afgelopen tijd zijn aangescherpt. Dit kan negatieve invloed hebben op de zuivelafzet in de komende tijd. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden