Ausnutria

Nieuws Ausnutria

Forse winsttoename voor Ausnutria ondanks crisis

30 April 2020 - Chanti Oussoren

Zuivelverwerker Ausnutria blijft de omzetgroei vasthouden. De onderneming bedient de internationale markt met baby- en kindervoeding. Uit de update die de onderneming deze week publiceerde, blijkt over de eerste 3 maanden van 2020 sprakt te zijn van een forse winststijging.

Ausnutria laat al enkele jaren flinke groeicijfers zien. Vorige maand werd bekend dat de omzet van het bedrijf flink gestegen is. Ook over de eerste 3 maanden van 2020 wordt er een behoorlijke winststijging verwacht.

Tot op heden is de zuivelverwerker erin geslaagd om tijdens de coronacrisis haar diensten op koers te houden. De verwachting is dat de winst met 53% zal toenemen tot €38,6 miljoen over de eerste 3 maanden van dit jaar. De omzet zal naar verwachting stijgen met 27% tot €248 miljoen.

De verwachte omzet- en resultaatstoename is voornamelijk toe te schrijven aan de verkoop van eigen merk baby- en kindervoedingsproducten op basis van koe- en geitenmelk. Over het eerste kwartaal van 2020 is de verkoop van deze producten met circa 36% gestegen in vergelijking met vorig jaar. Ook efficiency verbeteringen en investeringen in duurzaamheid en kwaliteit in Nederland hebben bijgedragen aan deze hogere resultaten.

Coronamaatregelen
Ondanks de coronacrisis is de onderneming erin geslaag de processen voort te zetten. Door een zusterorganisatie in China werd de impact van het coronavirus snel duidelijk en kon er in een vroeg stadium maatregelen worden genomen.

Bart van der Meer, CEO van Ausnutria: “Door de samenwerking met onze Chinese collega’s, was al snel duidelijk welke enorme impact het coronavirus kan hebben. Wij hebben in een vroeg stadium maatregelen genomen om medewerkers te beschermen en de continuïteit van onze processen te waarborgen. Tot dusver zijn we erin geslaagd om onze processen voort te zetten en de levering van onze producten op koers te houden”.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Lagere omzet en winst voor Ausnutria

Nieuws Melk

Stakingen Ausnutria over na akkoord sociaal plan

Nieuws Melk

Melkgolf door stakingen bij Ausnutria blijft uit

Nieuws melk

Ausnutria sluit een fabriek en reorganiseert andere

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden